Giljotina propisa

U nekim federalnim zakonima i sada stoji kazna u dinarima!

parlament
VL FOTO
31.07.2010.
u 09:50

Izmjene, kada stupe na snagu, omogućit će unaprjeđenje poslovnog ambijenta u Federaciji i ohrabriti investitore

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine odobrio je na izvanrednoj sjednici u nacrtu izmjene propisa u 34 federalna zakona, u okviru projekta nazvanog ‘giljotina propisa’, kao načina za brzu izmjenu više zakonskih odredbi koje su se pokazale nedjelotvornima u dosadašnjoj praksi, odnosno kao smetnja za sigurno i uspješno poslovanje.

Prijedlog za izmjenu ovih propisa u parlamentarnu je proceduru uputilo Zakonodavnopravno povjerenstvo uz obrazloženje da će izmjene, kada stupe na snagu, omogućiti unaprjeđenje poslovnog ambijenta u Federaciji, ohrabriti investitore da ulažu te stimulirati razvoj poduzetništva. Jedan od bitnih ciljeva ove intervencije u čitavom setu sadašnjih zakona je omogućiti inspekcijskim službama u Federaciji Bosne i Hercegovini da nesmetano obavljaju svoj posao, izjavio je, u ime predlagača, zastupnik u Domu naroda Alija Begović.

Kao ilustraciju zastarjelosti i nefunkcionalnosti dijela sadašnjih normi naveo je primjer da u nekima od njih još uvijek stoji da inspektori naplaćuju kazne u dinarima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?