Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

U nekim federalnim zakonima i sada stoji kazna u dinarima!

Izmjene, kada stupe na snagu, omogućit će unaprjeđenje poslovnog ambijenta u Federaciji i ohrabriti investitore
31. srpnja 2010. u 09:50 0 komentara 4 prikaza
parlament
Foto: VL FOTO

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine odobrio je na izvanrednoj sjednici u nacrtu izmjene propisa u 34 federalna zakona, u okviru projekta nazvanog ‘giljotina propisa’, kao načina za brzu izmjenu više zakonskih odredbi koje su se pokazale nedjelotvornima u dosadašnjoj praksi, odnosno kao smetnja za sigurno i uspješno poslovanje.

Prijedlog za izmjenu ovih propisa u parlamentarnu je proceduru uputilo Zakonodavnopravno povjerenstvo uz obrazloženje da će izmjene, kada stupe na snagu, omogućiti unaprjeđenje poslovnog ambijenta u Federaciji, ohrabriti investitore da ulažu te stimulirati razvoj poduzetništva. Jedan od bitnih ciljeva ove intervencije u čitavom setu sadašnjih zakona je omogućiti inspekcijskim službama u Federaciji Bosne i Hercegovini da nesmetano obavljaju svoj posao, izjavio je, u ime predlagača, zastupnik u Domu naroda Alija Begović.

Kao ilustraciju zastarjelosti i nefunkcionalnosti dijela sadašnjih normi naveo je primjer da u nekima od njih još uvijek stoji da inspektori naplaćuju kazne u dinarima.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.