Pucnjava

U napadu u Berlinu ubijen muškarac iz BiH, tri osobe ranjene; Poznat identitet ubijenog

berlin pucnjava
Foto: Bild
1/2
27.12.2015.
u 09:43

Prema policijskom izvješću muškarci su napadnuti dok su napuštali zgradu i ulazili u automobil

Tridesetjednogodišnji Damir H. poginuo je u pucnjavi koja se dogodila u berlinskom naselju Wedding. U nesreći su ozlijeđene još tri osobe, nakon što je na njih pucao muškarac za kojim se još uvijek traga.

Njemački mediji prenose da je tijelo 31-jednogodišnjaka odvezeno na obdukciju. Ostali ozlijeđeni su trenutno van životne opasnosti.

Časopis Berliner Zeitung piše da se radilo o obračunu romskih obitelji porijeklom s Balkana, te da su počinitelj i žrtve nekoliko dana ranije imale svađu u jednom ugostiteljskom objektu.

Policija se nada da će uskoro moći ispitati ozlijeđene kako bi se utvrdile okolnosti pod kojim je došlo do ovog incidenta koji je šokirao stanovnike glavnog grada Njemačke.

Trojica ozlijeđenih su dobi od 56, 36 i 44 godina i imaju teške ozljede. 

Naime, u Berlinu u gradskom dijelu Wedding, jučer je na ulici pucano na četiri osobe. Jedan mušakarac je smrtno stradao, dok su tri osobe ranjene, objavio je njemački Bild.

Još uvijek nema službenih informacija zašto su muškarci napadnuti, a žrtve su porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Muškarac (31) je podlegao od ozljeda dok su ostala trojica teško ozlijeđena. Prema policijskom izvješću muškarci su napadnuti dok su napuštali zgradu i ulazili u automobil. U tom trenutku su ih nepoznati počinitelji napali hicima iz vatrenog oružja i vjerojatno noževima, budući da su neki od napadnutih muškaraca zadobili i ubodne rane. 

Zadobili su teške prostrijelne rane, a jedan je reanimiran, ali bezuspješno te je podlegao od zadobivenih ozljeda na putu prema bolnici.

Kako su rekli svjedoci, osobe koje su pucale su pobjegle u BMW-u koji je naišao na mjesto pucnjave gdje je ubrzo stiglo pet vatrogasnih vozila i tri vozila hitne pomoći.

Policija koja je izvršila uviđaj je ogradila mjesto zločina, ispitali su svjedoke i uzeli otiske. Pred bolnicom u koju je dovezen jedan od ozlijeđenih okupilo se više od 100 poznanika i članova obitelji koji su se sukobili ispred bolnice te je policija morala intervenirati. 

Policija osigurava bolnicu gdje leže ranjeni

Policija osigurava sobe u bolnicama gdje su zbrinuti državljani BiH ranjeni u pucnjavi u ovom gradu, jer se strahuje da postoji mogućnost da se napadači provuku i ponovo ih napadnu.

Policija za sada nema nikakva konkretna saznanja o tome tko stoji iza ovog zločina. Istražitelji su obavili uviđaj, ispitali su svjedoke, i uzeli tragove za koje vjeruju da će im pomoći pri istrazi.

"Jedino što mogu reći jeste da nije bilo nikakvih uhićenja", rekao je glasnogovornik policije za njemačke medije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije