obljetnica

U Međugorju više od 100 tisuća hodočasnika iz 60 zemalja

'Catholic pilgrims kneel around a statue of Virgin Mary, overseeing the area around a pilgrimage site near the Southern-Bosnian town of Medjugorje on June 25, 2012. The Virgin Mary is said to have app
'ELVIS BARUKCIC'
25.06.2012.
u 18:12

Gospa je željela obraćenje ne samo ove župe, već preko ove župe i cijelog svijeta, istaknuo je u propovijedi fra Karlo Lovrić

Trideset prva obljetnica Gospina ukazanja u Međugorju u jednom od najvećih marijanskih svetišta u svijetu proslavljena je euharistijskim slavljem, molitvom i pomirenjem s Bogom. Prije 31 godinu, prema svjedočenjima šestero vidilaca, u Bijakovićima u župi Međugorje ukazala se Gospa, Kraljica Mira, i pozvala je na mir, vjeru, obraćenje, molitvu i post. Iako Crkva o međugorskim ukazanjima još nije izrekla svoj sud, Međugorje je tijekom godina postalo odredište mnoštva hodočasnika koji u ovom mjestu traže utjehu i duhovnu okrjepu.

Kroz međugorsko svetište u nedjelju i ponedjeljak prošlo je oko 100.000 hodočasnika iz 60 zemalja među kojima i iz SAD-a, Francuske, Engleske, Brazila, Ugande... Tijekom ponedjeljka kolone hodočasnika pristizale su vozilima, autobusima i pješice u Međugorje. Među njima i brojni mladi vjernici koji su unatoč vrućini došli bosonogi i već u jutarnjim satima okupili se na misi koju je predvodio međugorski svećenik fra Danko Perutina. Po njegovim riječima, cilj hodočašća je susret sa živim Bogom.

Fra Karlo Lovrić u propovijedi se najviše osvrnuo na obraćenja.

– Gospa je željela obraćenje ne samo ove župe, već preko ove župe i cijelog svijeta. Koliko je bilo obraćenja do sada to samo Bog zna. Pouzdano se zna da su u Međugorju nikla mnoga svećenička i redovnička zvanja.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 3

KA
kabul
06:31 26.06.2012.

U arhivi bivše JNA su pronađeni dokumenti da je gospa privedena i ispitivana od ondašnjih oficira te prepraćena na Goli otok gdje je bila u ćeliji zajedno sa dva vanzemaljca koji su uhvaćeni pri prelijetanju YU šezdeset i neke.

DA
Dalmos12
07:05 26.06.2012.

Ne lupaj! Upotrijebi svoj mozak u druge korisne stvari...

PA
Paradoks
10:06 26.06.2012.

Moze li neko da objasni kako se moglo desiti da 15 km vazdusne linije od Medjugorja (postujem religiju i sve to sto se desava tu) otvore koncetracioni logori tipa Dretelj i Gabela???? Ili je to isto neka vrsta mucenistva samo namjenjena sada bivsim komsijama i najvecim djelom pripadnicima HVO bosnjacke nacionalnosti koji su dogovorom Boban -Karadzic u Trebinju dobili otkaz na linijama cuvajuci vecinom hrvatski zivalj od napada cetnika iz istocne Hercegovine? Kada su cetnici i HVO postali prijatelji Bosnjaci su sa linija (HVO da ne bude zabune) direktno prebaceni u logore og mnogi od njih ,medju njima i ja ,su vodjeni na okopavanje vinograda u Citluk i okolinu.Moze li se to kombinovati sa kraljicom mira ili je to samo parodija kako bi se zaradili JEURI...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?