kršio uvjetnu

U Los Angelesu uhićen redatelj filma 'Nevinost Muslimana'

nakoula basseley nakoula (1)
Reuters/PIXSELL
28.09.2012.
u 08:43

Odlukom suda, Nakoula Basseley nije smio koristiti nikakve uređaje preko kojih može koristiti internet ako mu to sud ne odobri

Nakoula Basseley Nakoula (55), filmaš koji stoji iza kontraverznog filma "Nevinost Muslimana" zbog kojeg se već danima prosvjeduje u islamskim državama, uhićen je u četvrtak u Los Angelesu, javlja Los Angeles Times. Uhićen je jer je prekršio uvjetnu slobodu. Naime, Nakoula je 2010. osuđen zbog bankovne prijevare te mu je zabranjeno korištenje interneta.

Odlukom suda, nije smio koristiti nikakve uređaje preko kojih može koristiti internet ako mu to sud ne odobri, a računalo je smio koristiti samo u slučaju posla.

Nakoula, inače kršćanin iz Egipta, režirao je 14-minutni film koji je donio pomutnju među islamskim stanovništvom. Nakon objave filma, skrivao se od policije.

Uhićen je 2009. godine jer je koristio lažna imena i osobe kako bi otvorio bankovne kartice preko kojih je izvukao stotine tisuće dolara. Nakon suđenja za bankovnu prijevaru i krađu identiteta, osuđen je na 21 mjesec zatvora te je morao vratiti 794.700 dolara koje je ukrao. Iz zatvora je pušten u lipnju 2011. godine, no i dalje je imao zabranu korištenja interneta.

>> Pakistan: 20 mrtvih, vlada ponudila 100.000 $ za ubojstvo filmaša

>> Egipat pronašao 'krivca' za objavu filma, 27-godišnjeg Kopta iz Kaira

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?