napad u belgiji

U Liegeu: Bacao bombe i pucao, troje poginulih i 75 ozlijeđenih

Liege
Gaspard Grosjean
Autori: Luka Capar, tri/VLM
13.12.2011.
u 13:31

Napad se dogodio na trgu Saint-Lambert, a napadač je presudio i sebi

Šok i nevjerica zavladali su u Belgiji nakon bombaškog napada u središtu Liegea. Usred mirna dana napadač je počeo bacati eksplozivne naprave te pucati u ljude na autobusnoj postaji u središtu grada.

U napadu je poginulo najmanje troje ljudi, ranjeno ih je 75, od čega sedmero teže, a dvogodišnje dijete bori se za život, prenosi portal lesoir.be.

Poginuli su jedna starija žena, 15-godišnjak i 17-godišnjak.

Policija je isključila mogućnost da je riječ o više napadača kao i da je bila riječ o paralelnoj pucnjavi na više lokacija.

Napad se dogodio na trgu Saint-Lambert na kojemu se održava tradicionalni Božićni sajam gdje je, piše belgijski La Meuse, 32-godišnji Belgijac marokanskog podrijetla Nordine Amraniu na okupljeno mnoštvo bacio četiri granate i pucao iz kalašnjikova dok nije ispraznio spremnik za metke, nakon čega je i sebi oduzeo život. Amraniu je otprije poznat policiji, a 2008. godine osuđen je na 58 mjeseci zatvora zbog posjedovanja oružja i 2800 stabljika marihuane.

Belgijski mediji izvještavaju da je napadač jutros osuđen za napastovanje te je bio na uvjetnoj slobodi.

Policija je blokirala cijelo područje oko trga Saint-Lambert na kojem je zavladao opći kaos, a motivi napada zasad nisu poznati. Evakuirano je središte grada, javni je prijevoz zaustavljen, a helikopteri nadlijeću grad.

Zbog velikog broja ozlijeđenih angažirana je hitna pomoć i iz Nizozemske, a ozlijeđeni su smješteni u sudsku zgradu koja se nalazi u blizini trga.

Policija je zatvorila sve škole i, premda je učenicima koji žele kući dopušteno otići, nikome nije dopušteno ući u škole.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?