Eliminacija

U Jemenu projektilom ubijen jedan od vođa al-Qaide Anwar al-Awlaki

anwar al-awlaki
AFP
01.10.2011.
u 10:05

Awlaki je prvi američki državljanin koji je legalno ubijen izvan SAD-a nakon napada na SAD 11. rujna

Projektilom ispaljenim iz američke bespilotne letjelice u Jemenu je ubijen islamski klerik Anwar al-Awlaki, jedan od najtraženijih ljudi iz samog vrha al-Qaide, prenosi Guardian.

Awlaki je imao dvojno državljanstvo, američko i jemensko, a rođen je u SAD-u. Svojom huškačkom retorikom koju je plasirao preko internetskih stranica posvećenih džihadu postao je poznat među članovima al-Qaide a privukao je mnogo novih sljedbenika u redove ove terorističke organizacije.

Zbog objave poziva napada na SAD i druge zapadne ciljeve na svom blogu, facebook profilu te na youtubeu označen je od strane SAD-a kao jedan od najopsanijih vođa al-Qaide.

Američki predsjednik Barack Obama odobrio je u travnju prošle godine zahtjev za Awlakijevom eliminacijom, čime je ovaj postao prvi američki državljanin koji je legalno ubijen izvan SAD-a nakon napada na SAD 11. rujna. Uz njega u napadu je ubijen još jedan američki državljanin Samir Khan, urednik al- Qaidinog online džihad magazina.  

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

JA
jamanuša
12:22 01.10.2011.

nasilje nad narodom ili pojedincom rađa još veče nasilje pa takvom metodom nikad kraja jadu.netko u kaosu znade izvući novac i stvoriti vlastitu moć, \"važno je vladati imati svoj feud ma koliki on bio.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?