ŠPIRIĆ - MMF:

U izbornoj godini je nužno sačuvati fiskalnu disciplinu

nikola spiric
Večernji list BiH
16.09.2013.
u 14:21

Zajednička ocjena sa današnjeg sastanka, koji je organiziran u okviru četvrtog pregleda stand-by aranžmana s MMF-om, jeste da su ispunjeni uslovi iz Pisma namjere

 

 

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Nikola Špirić primio je danas izaslanstvo Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) predvođenu šefom Misije Ronom van Roodenom.

Zajednička ocjena sa današnjeg sastanka, koji je organiziran u okviru četvrtog pregleda stand-by aranžmana s MMF-om, jeste da su ispunjeni uslovi iz Pisma namjere zaključno sa 30.6. 2013. godine, što je obuhvaćeno u ovom izvještajnom periodu. 

Na sastanku je ocijenjeno da su institucije na nivou BiH ispunile svoj dio obveza iz Pisma namjere, te se u idućem razdoblju treba usmjeriti na aktivnosti planiranja budžeta za 2014. godinu, priopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

Tijekom razgovora naglašeno je da je potrebno pojačati kontrole u naplati indirektnih poreza, te povećati transparentnost u ovoj oblasti kako se navodi i u preporukama tehničke misije MMF-a iz prošle godine. 

Ministar Špirić, koji je i predsjedavajući Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivanje BiH, kazao je da je već zakazana tematska sjednica ovog tijela posvećena realizaciji preporuka tehničke misije MMF-a, te da je UO usvojio nužne zakonske izmjene i podzakonske akte koji trebaju unaprijediti rad UIO i učinkovitost u naplati indirektnih poreza. 

Predstavnici MMF-a ocijenili su da je u izbornoj 2014. godini neophodno očuvati fiskalnu disciplinu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?