MARTIN RAGUŽ

U idućih 10 dana možemo doći do rješenja problema

raguz
02.10.2013.
u 09:20

- Imamo solidnu osnovu da u idućih desetak dana dođemo do rješenja i vratimo zemlji šansu da neće biti zaobiđena na europskoj trasi - zaključio je Raguž.

 

 

Lider Socijaldemokratske partije BiH i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija optimista je nakon sastanka u Bruxellesu da će BiH doći do prihvatljivih rješenja za ispunjavanje uvjeta kako bi mogla krenuti dalje na njenom putu ka Europskoj uniji.

Lagumdžija je, kaže, ohrabren i ponašanjem Europske komisije i Europske unije u nastojanju da BiH dođe do prihvatljivog rješenja, odnosno smatra da je  BiH dobila veću uključenost EU u rješavanje ključnih problema. - Optmista sam više nego što sam bio prije 48 sati i više nego što sam bio do polovice današnjeg sastanka u Bruxellesu - rekao je Lagumdžija na pres-konferenciji održanoj po povratku, u Zračnoj luci Sarajevo. On se pred novinarima pojavio u društvu s glavnim tajnikom SDP-a i aktuelnim federalnim premijerom Nerminom Nikšićem.

Martin Raguž, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice 1990, koji se također obratio novinarima u sarajevskoj zračnoj luci, smatra da je jučerašnji dan prekretnica u odnosima Bosne i Hercegovine i Europske unije ne samo zbog zajedničke izjave sedam bh. stranaka već i što je EU demonstrirala vlastitu odgovornost te BiH dobila šansu i pored unutrašnjih političkih nesuglasica.
- Imamo solidnu osnovu da u idućih desetak dana dođemo do rješenja i vratimo zemlji šansu da neće biti zaobiđena na europskoj trasi - zaključio je Raguž.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?