dolazi zima

U Hrvatskoj zahladilo, snijeg pao u Gorskom kotaru

Snijeg na području Krapine (1)
Matija Topolovec/Pixsell
30.11.2012.
u 09:10

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, riječkom zaleđu i u Lici. Promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu

U većini zemlje je u petak zahladilo .Temperature su se spustile za nekoliko stupnjeva u odnosu na prošle dane, a u gorju pada snijeg. Prema podacima DHMZ-a u nekim predjelima u Gorskom kotaru napadalo ga je i do 17 centimetara. U većini Hrvatske ujutro pada kiša, a ponegdje i slab snijeg. U Zagrebu je u 8 ujutro bilo 3 stupnja, u Rijeci 7, Osijeku 5, a najniža temperatura izmjerena je na Zavižanu gdje je izmjereno -6 stupnjeva. Autocesta A6 Rijeka-Zagreb zbog olujne bure između Kikovice i Delnica otvorena je samo za osobne automobile, a zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu između čvorova Kikovica i Bosiljevo I, izvijestio je HAK.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, riječkom zaleđu i u Lici. Promet je zabranjen  za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu. Zbog jake bure na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama, a Jadranskom magistralom (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Očekuje se da će danas temperatura zraka kretati od 0 do 6 stupnjeva, na sjevernom Jadranu od 8 do 13, a na srednjem i južnom između 13 i 17, izvijestio je DHMZ. U Dalmaciji će danas bit promjenljivo oblačno, povremeno s kišom. U gorskim predjelima padat će snijeg, susnježica je moguća i u nizinama, a ujutro ponegdje i snijeg. Umjerena do jaka bura s olujnim udarima puhat će na sjevernom Jadranu, a na većem dijelu srednjeg i južnom Jadranu umjeren i jak, ponegdje olujan jugozapadnjak i jugo.

>> Kraj idile: Za vikend snijeg, a u utorak temperatura -16

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije