Akcija SIPA-e

U Hercegovini osumnjičeno 14 u Bosni 7 osoba

SIPA
26.05.2012.
u 11:24

Ponovni udar na ilegalne radnje, inspektore je zanimala i kava, kao i alkohol

Inspektori Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i službenici Uprave za neizravno oporezivanje, i to uz asistenciju više policijskih agencija (CJS Trebinje, CJS Bijeljina te MUP-ovi Sarajeve, Srednjobosanske, Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije) jučer su izvršili pretrese na 19 lokacija na području cijele BiH.

26 svjedoka

- Pretresi su vršeni po nalogu Tužiteljstva BiH i Suda BiH radi pronalaženja dokaza za izvršenje kaznenog djela organizirani kriminal u vezi s nedozvoljenim prometom trošarinskih proizvoda i nedopuštena trgovina. U ovoj akciji je lišeno slobode 17 osoba te je u svojstvu svjedoka saslušano 26 osoba, priopćeno je iz SIPA-e. Kako neslužbeno doznajemo, pretresi su vršeni kod Širokobriježana Mladena I., Vinka i Marija Č. , Ivana B., Bože S., Draželjka K., Tea K., te Gruđana Ivice i Ivana Č., Branka V. i Slavena U., kao i Posušaka Zorana L.. SIPA-i su u Hercegovini još zanimljivi bili Dejan i Siniša Š. iz Ljubinja, kod kojih su i pronađene tone duhana u listu, a u Bosni Nail M. iz Fojnice, korisnik trgovačke radnje, Hajrudin M., korisnik stambeno-poslovnog prostora na tržnici Stup u Sarajevu. Nedžad H., također trgovac iz Bugojna, Mirza S. iz Tuzle, Edber K. iz Zenice, te Dragan i Milan S. iz Bijeljine. (puni identiteti poznati redakciji, nap.a.)

Slična akcija

-Pokupili su sve što su našli. Sve su trpali u kamion i odvozili Hercegovcima: mobitele, duhan u listu, rezani duhan, strojeve i naprave za rezanje, ambalažu za pakiranje, vage, bilješke i evidencije o količinama kupljenog, prerađenog i prodanog duhana, cigareta, alkohola i drugih trošarinskih proizvoda, kao i markice, naljepnice i druge dokaze koji mogu poslužiti u njihovoj istrazi, kažu nam očevici. Slična akcija je izvedena i prije nekoliko mjeseci, a i tada su se spominjali proizvođači iz Hercegovine i trgovci iz Bosne.

Ključne riječi

Komentara 2

DE
dejavu
17:24 26.05.2012.

\"Ponovni udar na ilegalne radnje, inspektore je zanimala i kava, kao i alkohol \" -------------------------------------------------------------------------- juuugoslavijooooooo jugoslavijooo...... ovo kao da su vijest izvukli iz 1972....na balkanu vrijeme stalo ! LOL

MO
mozel
15:45 27.05.2012.

Haloooooo !!!!!! evooooooo uskrsnulaaaaaaa YUuuuuuugggggaaaaaa Savez komunista Bosne i Hercegovine na zasjedanju centralnog komiteta Sarajeva donio je odluku o hapsenju ljudi koji se smatraju da su u ilegalnoj radnji sa svercom: praska,kave i duhanskih proizvoda.Centralni komitet je dobio podatke od udbinik sluzbenih organa da se prometnu kuce navedenih i uhapse za nedozvoljene radnje.Predsjednik centralmog komiteta LAGUMDZIJA.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije