PROGNANICI

U Bosni i Hercegovini 113 000 ljudi bez doma

izbjegličko naselje
Reuters
20.06.2010.
u 13:18

U BiH još uvijek ima oko 113 000 raseljenih ljudi, različitih nacionalnosti, koji ni dan-danas nemaju svoj dom

Svjetski dan prognanika obilježava se danas. Ovaj dan prilika je da se sjetimo svih onih koji su još uvijek raseljeni u BiH, navedeno je u priopćenju UNHCR-a.

Tema ovogodišnjeg obilježavanja je dom, i UNHCR podsjeća da dom nije tek puka zgrada, već mjesto gdje se čovjek osjeća sigurno kao u utočištu i gdje mu je udobno.

Tim povodom, UNHCR je organizirao interaktivni umjetnički performans na temu dom gdje je na tlocrtu na trgu ispred BBI centra u Sarajevu postavljeno 180 cigli za 180 mjeseci od potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma, a tijekom kojih raseljeni čekaju na razrješenje njihove situacije.

U BiH još uvijek ima oko 113 000 raseljenih ljudi, različitih nacionalnosti, koji ni dan-danas nemaju svoj dom, uključujući oko 7.000 krajnje ugroženih koji žive u kolektivnim centrima širom zemlje.

Ključne riječi

Komentara 1

JU
jura2010
21:05 20.06.2010.

eto HDZ vidite koliko vasih potencijalnih glasaca ceka na HIZE . hajde gradite im i OSIGURALI STE SI JOS JEDAN MANDAT. A naravno HRVATSKI PORESKI OBVEZNICI CE TO KRVAVO PLATITI. Glasace kao i dosada mrti HERCEGOVCI i BOSANCI. Pametnom dosta.CI. Pametnom dosta. Lijep pozdrav BOG.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?