MUHAMED FILIPOVIĆ:

U BiH žive Bošnjaci i tri skupine – katolici, pravoslavci i muslimani

tuljo
01.10.2013.
u 17:24

Branitelji prijavili Regulatornoj agenciji za komunikacije televiziju ALFA

 

 

Koordinacija udruga proizišlih iz Domovinskog rata HZ HB, Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a, obratila se javnosti otvorenim pismom u kojemu iskazuje nezadovoljstvo političkom emisijom koja je emitirana 30. rujna 2013. godine na Televiziji Alfa.

 U emitiranoj emisiji \"Muhamed Filipović nam je poručio kako u BiH živi jedan narod – bošnjački i tri vjerske skupine – katolici, pravoslavci i muslimani. U nastavku, prof. Senadin Lavić nam je pjesmom Safveta bega Bašagića, koju je napisao kao gimnazijalac, potvrdio kako od Trebinja pa do Brodskih vrata nije bilo Srba ni Hrvata. Isto tako nije nam baš jasno ni kako se Bajram Demić, rođen u Rožaji u Crnoj Gori, pretvorio u Zvonku Marića. Prof. Šehić nam je objasnio i kako je suštinska razlika između Bosanca i Bošnjaka ta što Bosancu kroz vene teče Bosna, a Bošnjaku islam, dok prof. Filipović zna da u Bosni i Hercegovini od osmog stoljeća žive Bošnjaci, a da su Hrvati i Srbi uvezeni iz Beograda i Zagreba, preko ozloglašenog biskupa Stadlera\", stoji u priopćenju. 

\"Regulatornu agenciju za komunikacije u BiH pitamo da li TV Alfa, ovakvim emisijama krši hrvatskom i srpskom narodu u Bosni i Hercegovini Ustavom zagarantirana prava. Ukoliko jeste, hoće li nešto poduzeti kao bi spriječila daljnja ovakva televizijska emitiranja, a ukoliko nije, onda bi i mi, hrvatski branitelji oboljeli od PTSP-a željeli sudjelovati u sljedećoj ovakvoj emisiji\", priopćili su iz Koordinacije udruga proizišlih iz Domovinskog rata HZ HB, Sektora  branitelja oboljelih od PTSP-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?