NIKOLA ŠPIRIĆ:

U BiH novac za terorizam dolazi preko kapitala iz islamskih zemalja

Nikola Špirić
16.07.2010.
u 07:28

Bh. premijer Nikola Špirić tvrdi da je u BiH na sceni pokušaj stvaranja vjerske države i traži hitna rješenja

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Nikola Špirić ustvrdio je jučer kako je u BiH na sceni dugoročan pokušaj stvaranja vjerske države. Državni premijer je poručio da je riječ o projektu koji bi mogao trajati desetljećima i stoljećima, a koji se financira uz pomoć kapitala iz najradikalnijih islamskih zemalja. Dodao je da su u velikoj zabludi oni koji misle da je novac koji dolazi iz islamskih zemalja namijenjen razvoju BiH te da je jedino učinkovito rješenje presijecanje kanala za financiranje terorizma u BiH.

“Ovo je bio samo dokaz da postoje kapaciteti za terorizam i zato želim snažno skrenuti pozornost da je to opasnost koja vreba sve nas zajedno. Ako se razviju ti projekti, neće biti lijepo živjeti u ovoj zemlji, ni Bošnjacima, ni Srbima, ni Hrvatima. Zato moramo tražiti mehanizme zajedničke obrane od onoga što se zove terorizam kao veliko zlo. Ako jedna moćna Amerika poziva globalni svijet i smatra to globalnim zlom i traži pomoć od svih, zašto BiH na takav način pristupa ovom ozbiljnom problemu”, kazao je Špirić osvrnuvši se na posljednje političke rasprave o terorističkom napadu u Bugojnu. Kazao je da dio političkih struktura u BiH konstantno ovaj problem “gura pod tepih”, a komentare nekih od njih nazvao je “kakofonijom”.

Špirić smatra da to može biti ozbiljan problem, i to ne samo BiH nego i cijele regije. “U zabludi su oni koji misle da će se taj problem riješiti donošenjem novih zakonskih projekata. Smatram da će taj problem biti riješen samo ako se ukine politička podrška koja predstavlja plodnu klimu za razvoj terorizma”, zaključio je premijer Špirić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?