ratni zločin u bih

U Americi uhićena Riječanka osumnjičena za ratne zločine

lisice
Arhivska fotografija
18.03.2011.
u 07:32

Interpol je locirao Azru Bašić u državi Kentucky 2004., a sud u BiH izdao međunarodnu tjeralicu u listopadu 2006.

Mediji u Srbiji javljaju kako je u Americi, u državi Kentucky, temeljem međunarodne tjeralice uhićena Azra Bašić (51), rođena u Rijeci, osumnjičena za ratne zločine u logorima u BiH, na području Dervente, nad srpskim civilima.

Bila je pripadnica, neki pišu i zapovjednik, postrojbe Hrvatske vojske, a zločine je počinila od travnja do lipnja 1992. Prema riječima svjedoka Radojice Garića i Dragana Kovačevića, Azra Bašić ubila je Blagoja Đuraša, kojega jsu pripadnici hrvatske policije i vojske tukli dok nije izgubio svijest, a onda mu je Bašićeva prerezala vrat, navodi se u sudskim dokumentima koje prenose mediji.

 - Nakon toga, Azra nas je vukla za kosu do rane na vratu iz koje je tekla krv i natjerala nas da pijemo krv - izjavio je Radojica Garić, a drugi svjedok izjavio je da je morao piti benzi te da su ga prebijali dok ne bi izgubio svijest, nakon čega mu je Azra zapalila lice i ruke.

Interpol je locirao Azru Bašić u državi Kentucky 2004., a sud u BiH izdao međunarodnu tjeralicu u listopadu 2006. SAD je dobio od BiH službeni zahtjev za izručenje osumnjičene u veljači 2007., a na američki zahtjev tužiteljstvo BiH je dostavilo prošle godine dodatnu dokumentaciju o počinjenim zločinima.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 3

KU
kukuriku
18:37 19.03.2011.

sve je to ala-slucáj Purda..!!

KU
kukuriku
18:38 19.03.2011.

..a cúdno, Dodik i RS nepriznaju BiH.., jedino kada njima odgovara ??

MO
mozel
22:19 22.03.2011.

Interpol je locirao Azu cak u Americi,a nkako da locira Ratka Mladica koji je u Beogradu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije