zajednička akcija

U akciji Kozara u Hrvatskoj i BiH uhićeni trgovci drogom

kozari akcija, uhićenje bih (1)
Foto: Dejan Moconja/Večernji list
1/4
23.03.2012.
u 18:15

U zajedničkoj akciji na suzbijanju međunarodne trgovine drogom i oružjem zaplijenjeno je 55 grama kokaina i 660 grama heroina

Deset sumnjivaca je uhićeno, među kojima se ističu otprije poznata imena Severina Popovića zvanog Hrza i Slaviše Mihajlovića iz Banje Luke, u akciji koju pripadnici MUP-a RS-a provode u suradnji s hrvatskim USKOK-om na suzbijanju trgovine drogom. Glasnogovornica MUP-a RS-a Mirna Šoja rekla je da je u akciji kodnog naziva Kozara pretraženo sedam lokacija na banjolučkom području.

– Ova akcija, koja se odvija po zahtjevu Tužiteljstva BiH, usmjerena je na prikupljanje podataka i informacija o postojanju i aktivnostima organizirane kriminalne skupine osnovane za zloporabu opojnih droga u regiji – objasnila je. Inače, u Hrvatskoj su uhićena petorica od kojih su trojica državljani BiH.

– U zajedničkoj akciji na suzbijanju međunarodne trgovine drogom i oružjem, koja je počela još 10. siječnja, a završena je sada, zaplijenjeno je 55 grama kokaina i 660 grama heroina. Uhićeni su poslani u Sarajevo – izjavio je ravnatelj policije RS-a Gojko Vasić.

Prema njegovim riječima, zaplijenjeno je i 600 grama smjese koja se koristi za miješanje s drogom, kao i određena količina streljiva i oružja. U početku se strahovalo da ova skupina trguje opasnom kineskom drogom, tzv. mijau-mijau, čije je konzumiranje već imalo tragične posljedice u Srbiji.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije