umro Herbert Lom

U 95. godini preminuo glumac koji je utjelovio lik inspektora Dreyfusa

Katie Price Jordan
Foto: Pixsell
1/2
27.09.2012.
u 13:53

Iako je snimio više od stotinu filmova u svojoj karijeri dugoj 60 godina, Lom će najpoznatiji ostati po ulozi višeg inspektora u serijalu Pink Panther

Glumac Herbert Lom, najpoznatiji po svojoj ulozi inspektora Charlesa Dreyfusa u filmovima Pink Panther, preminuo je danas u 95. godini života. Iako je snimio više od stotinu filmova u svojoj karijeri dugoj 60 godina, Lom će najpoznatiji ostati po ulozi višeg inspektora u serijalu Blakea Edwardsa.

Osim u Pink Pantheru, glumio je i u klasicima poput The Ladykillers, Spartacus i El Cid. Njegova obitelj izvijestila je da je umro u snu, piše BBC.

Lom je, između ostaloga, dva puta utjelovio lik Napoleona Bonapartea. Prvo pojavljivanje u ulozi inspektora Dreyfusa bilo je 1964. godine u filmu "A Shot in the Dark" koje je obilježilo njegov lik nestabilnog inspektora koji se uvijek živcira u blizini svoga iritantnog šefa inspektora Clouseaua.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?