SENZACIJA

Tuzlanka s turnira izbacila prvu igračicu svijeta

petković
VL FOTO
29.03.2011.
u 08:40

Petković je tijekom meča šest puta oduzela suparnici servis, a Wozniacki je to učinila jednom manje

Andrea Petković, 23-godišnja njemačka tenisačica, inače rodom iz Tuzle, priredila je veliko iznenađenje u 4. kolu jakog WTA turnira u Miamiju. Izbacila je, naime, prvu svjetsku tenisačicu Caroline Wozniacki (7-5, 3-6, 6-3).

Za Dankinju je to bio četvrti poraz u 2011. godini, a dogodio se nakon velike borbe koja je trajala dva sata i 24 minute. Petković je na kraju osvojila četiri poena više (101-97) i zasluženo slavila, pogotovo zbog bolje igre u trećem setu. Otvorila je Petković odlučujuću dionicu s 2-0, da bi se Wozniacki vratila na 2-2. No, nova serija Petković, inače 23. igračice na svijetu, je bila previše i za najbolju s WTA ljestvice. Petković je s breakom odjurila na 5-2, a potom odservirala bez izgubljenog poena za 7-5, 3-6, 6-3.

Bio je ovo njihov prvi međusobni meč u karijeri. Petković je tijekom meča šest puta oduzela suparnici servis, a Wozniacki je to učinila jednom manje.

Uvjerljivu i lijepu pobjedu je izborila Marija Šarapova protiv četvrte nositeljice, Australke Samanthe Stosur. Pobijedila je Ruskinja 6-4, 6-1, a na pladnju je imala pobjedu nakon što je u neizvjesnom prvom setu slomila suparnicu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije