Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Tužiteljstvo BiH preuzima istragu o ubojstvu Joze Leutara?

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva BiH, preuzimanje predmeta razmatra se na zahtjev Županijskog tužiteljstva Sarajevo i Uprave policije FBiH
14. lipnja 2010. u 13:10 1 komentara 1 prikaza
leutar
Foto: VL FOTO

Posebni odjel za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH razmatra mogućnost preuzimanja istrage o atentatu i ubojstvu doministra MUP-a FBiH Joze Leutara, koje je počinjeno 1999. godine.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva BiH, preuzimanje predmeta razmatra se na zahtjev Županijskog tužiteljstva Sarajevo i Uprave policije FBiH.

Tim povodom je danas u Tužiteljstva BiH održan sastanak glavnog tužitelja Milorada Barašina i rukovoditelja Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH Bože Mihajlovića i njihovih suradnika, s glavnom tužiteteljem Županijskog tužiteljstva u Sarajevu Nives Kanevčev i direktorom Uprave policije FBiH Zlatkom Miletićem.

Od Tužiteljstva BiH zatraženo je da preuzme predmet radi pronalaska i otkrivanja počinitelja ovog teškog krivičnog djela, koje je nerasvijetljeno 11 godina.

Tužiteljstvo BiH će, kada donese odluku o zahtjevu za preuzimanje predmeta, o tome naknadno obavijestiti javnost, priopćeno je.

  • Avatar bucalo
    bucalo:

    pa eto ga juce bio sa ivom u bijacu i rijeci cuj ka to se nezna .......