NASTAVAK

Tužitelj se žalio na presudu u slučaju Čović - Bičakčić

Sudski čekič
11.06.2010.
u 13:42

Prvostupanjskom presudom od 8. travnja Sud BiH je Bičakčića i Čovića oslobodio od optužbe da su počinili produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlasti

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je Apelacijskom odjeljenju Suda BiH žalbu na prvostupanjsku presudu u predmetu protiv Edhema Bičakčića i Dragana Čovića.

Prvostupanjskom presudom od 8. travnja Sud BiH je Bičakčića i Čovića oslobodio od optužbe da su počinili produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlasti.

Bičakčića (1952) i Čovića (1956) Tužiteljstvo BiH tereti za krivična djela koja su navodno počinili kao premijer i dopremijer FBiH, odnosno da su donošenjem nezakonitih odluka iz proračuna FBiH izdvojili više od 3,5 milijuna KM za kupovinu, adaptaciju i opremanje stambenih objekata određenim osobama, te na taj način oštetili proračun FBiH.

Postupajući tužitelj, nezadovoljan ovom oslobađajućom presudom, uložio je žalbu 2. lipnja, jer prvostupanjsku oslobađajuću presudu smatra neadekvatnom i predlaže Apelacijskom odjeljenju Suda BiH da ovu presudu preinači i Bičakčića i Čovića oglasi krivim, ili da je, zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, ukine i zakaže glavni pretres, priopćilo je Tužiteljstvo BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?