Pravosnažno

Trojici 41 godina za ubojstvo, od čega 17 policijskom inspektoru

inspektor
VL FOTO
20.12.2011.
u 09:10

Osim policijskog inspektora, po 12 godina robije Adnanu Kolariću i Danijelu Lozančiću

Vrhovni sud FBiH potvrdio je presudu policijskom inspektoru Nikici Varivodi te Adnanu Koloniću i Danijelu Lozančiću iz N. Travnika, osuđenima na 41 godinu zatvora zbog otmice i ubojstva Mladena Biljake (24) iz N. Bile. Prema optužnici, ovoj trojki spočitava se da su 17. prosinca 2009. oko 17 sati audijem A6, vlasništvo Lozančićeve obitelji, stali u mračni dio parkinga kafića Zagreb, gdje je za šankom sjedio Biljaka, policiji poznati po krađama vozila.

- Po dogovoru s Varivodom, optuženi Kolonić, uvjeren da ga nitko neće prepoznati, s inspektorovom značkom se predstavio kao istražitelj, izveo Biljaku pod izgovorom da trebaju obaviti informativni razgovor. Kad je Biljaka prišao automobilu, Lozančić je bio za upravljačem i iza sjedišta je uperio pištolj u njega, a Varivoda s fantomkom na glavi ga je povukao za ruke na zadnje sjedište, dok je Kolonić vukao za noge. Inspektor mu je stavio dvije PVC vreće na glavu, zavezao čvor pa ga tukao putem prema Gornjem Vakufu. Na lokalitetu Sebešića sva trojica su ga izbacila, a Varivoda ga je nastavio tući palicom nasred puta - stoji u optužnici. Žrtvu u crnom s vrećom na glavi, raširenih ruku i nogu u snijegu, sablasne večeri su zatekli šokirani vozači grtalice. Zanimljivo je da je upravo inspektor Varivoda radio očevid zločina pa je drugi dan uhićen.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije