TRAGEDIJA

Trojica mladića slavila pobjedu Novaka Đokovića pa poginuli

prometna
VL FOTO
17.05.2011.
u 11:30

Smrtno stradali Tomislav Ignjatović (32) i Ninoslav Todorović (29) iz Modriče te Marko Dejanović (30) iz Botajice, kojem je u istovjetnoj nesreći prije deset godina poginuo i brat

Nakon nedavne pogibije petorice mladića kod Brčkog, jučer ujutro sjeverni dio Bosne opet je zavijen u crno.

Trojica mladića - Marko Dejanović (30) iz Botajice, Tomislav Ignjatović (32) i Ninoslav Todorović (29) iz Modriče, poginuli su u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u Gornjim Kladarima na cesti Gradačac - Modriča, kada su s passatom sletili i zakucali se u betonski zid. Nesretnici su prethodno u Markovom kafiću City u Modriči gledali teniski meč između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, a po završetku su se, slaveći Đokovićevu pobjedu, odvezli u Sport caffe u naselju Skugrić, da bi poslije fajronta pod kišnim pljuskom krenuli kući. Za upravljačem passata je sjeo Marko, a do njega Tomislav, dok se Ninoslav nalazio pozadi.

Prebrza vožnja

- Uzrok je nesreće prebrza vožnja i klizav kolnik. Automobil je udario u kućicu na autobuskom stajalištu, a od siline udara passat se odbio, prevrnuo i udario u betonski zid kuće pokraj puta. Sva trojica su na mjestu ostala mrtva - kažu iz CJS-a Doboj.

Automobil je potpuno zgužvan, a iz njega su virila okrvavljena tijela mladića, koje su izvlačili vatrogasci. Mještani pričaju da je udar bio toliko snažan, da je probudio gotovo sve mještane u blizini.

- Čula se škripa kočnica, a potom snažan udar, lomljava lima i alarm automobila. Kroz prozor ništa nisam mogla vidjeti. Moj sin odmah je istrčao vani i čula sam kako viče: “Jao, auto je na krovu...”. Brzo je stigla i policija, kola Hitne pomoći, vatrogasci... i jednog mladića su odmah uspjeli izvući iz slupanog vozila, dok drugoj dvojici nisu mogli prići. To je bio strašan prizor... Jedan od njih je gotovo ispao kroz šiber na autu, dok je drugi dijelom bio zarobljen ispod automobila. Užas! - prisjeća se Drena Radišić,

Ilija Dakić, konobar u Sport klubu u Skugriću, posljednji je mladiće vidio žive. On kaže da su bili dobro raspoloženi i nasmijani.

- U kafić su došli oko ponoći. Kao i uvijek, bili su veseli i nisam primijetio da su bili pijani. Popili su po dva pića i kada je muzika prestala svirati otišli su kući - navodi šokirani konobar.

Poginuo im i drugi sin

Vijest o tragičnoj sudbini trojice mladića izazvala je nevjericu u čitavom kraju. O stradalim mladićima svi imaju samo riječi hvale, a općinski načelnik Mladen Krekić odlučio je dan njihova pokopa proglasi danom žalosti. Da tragedija bude veća, Ljuba i Velo Dejanović iz Botajice kod Modriče, roditelji smrtno stradalog Marka, još prije deset godina u prometnoj nesreći izgubili su i starijeg sina Milana. On je poginuo 10. ožujka 2001. godine kada je, također nedaleko od svoje kuće, s automobilom sletio s ceste.

- Deset godina kasnije tragedija se ponovila i sada su ostali i bez drugog sina Marka. Nova tragedija šokirala je cijelo selo. Nitko ne može doći sebi! Pa zar je moguće da ih je takva sudbina snašla. Ne znam samo što su ti jadni ljudi kome skrivili pa da to preživljavaju. Oni su uzorni domaćini, dobri susjedi, prijatelji... Kakva tragedija, strašno! - u tuzi zaključuju mještani Botajice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije