Nogomet

Troglav, Bosna i Budućnost još uvijek “vise”

Vitez
03.06.2013.
u 11:05

Vitez je ove sezone pokazao uvjerljivo najkvalitetniji nogomet, stoga je posve zasluženo na prvom mjestu koje vodi u najelitnije nogometno natjecanje u BiH

Prvak Vitez malo je potamnio ranije osigurani naslov 2:3 porazom protiv posljednjeg Goražda, kojemu ova tri boda neće pomoći da ostane u ligi, ali su mu barem pomogla napustiti posljednje mjesto.

Krajina na dnu


Na dno je pala Krajina, koja u Cazinu nije uspjela svladati Iskru (2:2). Bugojanci su na konju, osigurali su ostanak kolo prije kraja. Dva su puta vodili, ali su Cazinjani oba puta izjednačili. Budućnost je u susjedskom derbiju nadigrala Radnički (2:1), te preskočila na ljestvici Bosnu i sami odlučuju o prvoligaškoj sudbini u posljednjem kolu. Za ostanak im treba pobjeda u Tuzli protiv Slobode, ali to ne bi trebao biti problem, jer Tuzlacima bodovi ništa ne znače... Bratstvo se probilo na treće mjesto nakon što je u Gračanici s minimalnih 1:0 svladalo Rudar. Posebno zanimljiv bio je dvoboj u Sanskom Mostu.

Podgrmeč ostaje u ligi


Podgrmeču je trebao bod za osiguranje ostanka, gostima iz Livna pobjeda ili barem bod da bi ostali s nekakvim izgledima za izbjegavanje selidbe prije posljednjeg kola. I, rezultat je bio upravo 1:1. Podgrmečani mogu mirno čekati kraj prvenstva, dok Livnjaci u posljednjem kolu moraju svladati Čapljinu i nadati se da će Budućnost u Tuzli i Bosna u Kaknju položiti oružje. Poznavatelji prilika u prvoligaškom nogometu tvrde kako su izgledi Livnjaka manji od mogućnosti da u srpnju temperatura padne ispod ništice... Bosna se mogla riješiti svih briga da je kod kuće svladala Branitelj. Ali nije, iako je vodila 2:0. Mostarci su prvo smanjili, pa u 92. minuti izjednačili na 2:2. U utakmici bez rezultatskog značaja Čapljina je svladala Jedinstvo (3:2). POREDAK: Vitez 52, Radnički 45, Bratstvo 42, Sloboda, Branitelj i Čapljina po 41, Rudar 39, Jedinstvo 38, Iskra 37, Podgrmeč 36, Budućnost i Bosna po 33, Troglav 31, Goražde 29, Krajina 28, bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije