ugušili se

Trinaest dječaka poginulo u požaru u mijanmarskoj školi

Brazil, požar (1)
Reuters/PIXSELL
02.04.2013.
u 09:03

Požar je uzrokovalo pregrijavanje transformatora, a dječaci su se ugušili od dima u zajedničkoj spavaonici u školi koja je smještena pored džamije

Trinaest dječaka poginulo je u požaru koji je u utorak izbio u islamskoj školi u najvećem mjanmarskom gradu Yangonu. Požar je uzrokovalo pregrijavanje transformatora, a dječaci su se ugušili od dima u zajedničkoj spavaonici u školi koja je smještena pored džamije, javlja Reuters. Susjedi su izjavili kako dječaci nisu mogli pobjeći jer su vrata učionice zbog porasta nasilja posljednjih tjedana bila zaključana.

Mnogi sumnjaju u vjerodostojnost službenog priopćenja o nastanku požara, pogotovo pripadnici muslimanske zajednice koji se u tom području posljednjih tjedana žestoko sukobljavaju s budistima. Zbog toga je zatražena i dodatna istraga o uzrocima požara. Na mjestu tragedije skupilo se mnoštvo pa su vlasti tamo uputile i naoružane policijske jedinice da bi spriječile eventualni sukob. Prošlog mjeseca u etničko-religijskim sukobima u tom dijelu zemlje smrtno su stradale 43 osobe.

>>Treći dan sukoba: U Mijanmaru izvanredno stanje nakon 20 mrtvih

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije