SRAMOTNO

Tri telefonske sjednice Vlade HBŽ-a građane koštale 128.000 maraka

cci
17.07.2012.
u 09:42

Iz CCI-ja pozvali na razmatranje mogućnosti o prijevremenim izborima u Hercegbosanskoj županiji

Zbog neodgovornosti političara HB županija je pred potpunim slomom, iako je riječ o teritorijalno najvećoj županiji u Federaciji BiH koja obiluje brojnim prirodnim i zemljopisnim karakteristikama pogodnim za izvanredne razvojne mogućnosti. Rečeno je to na konferenciji za novinare koju su u Livnu upriličili Centri civilnih inicijativa povodom prezentacije monitoringa rada, bolje reći nerada, Vlade i Skupštine HBŽ-a.

Nema vlasti

Budući da ni 22 mjeseca nakon općih izbora u ovoj županiji nije formirana vlast, a da bi se spriječilo daljnje poigravanje sa sudbinom građana, pozvali su i visokog predstavnika da naloži ovlaštenim institucijama pokretanje procedure prijevremenih izbora u ovoj županiji. Neodgovornost političara i njihovo ignoriranje potreba građana, te zaokupljenost sobom i isključivo svojim interesima, u HB županiji poprimila je takve razmjere, da je gotovo u potpunosti obesmislila postojanje najviših institucija vlasti u županiji, rečenica je kojom je Majda Behrem Stojanov, glasnogovornica Centara civilnih inicijativa ocijenila ‘uspjehe’ ovdašnje izvršne i zakonodavne vlasti te dodala: “Svojom nesposobnošću i neodgovornošću ugrozili su i život građana ali i funkcioniranje lokalnih zajednica, a pri tome su prekršili nekoliko zakona, odredbe Izbornog zakona BiH, Zakona o proračunioma FBiH, Zakona o zdravstvenom osiguranju, a i vlastite poslovnike o radu, dakle i jedni i drugi i Skupština i Vlada.“

Pitanje proračuna

Ivana Ćavar, CCI konzultantica za monitoring rada Vlade i Skupštine HBŽ-a precizirala je kako je neusvajanje proračuna i nefunkcioniranje vlasti izravno dovelo do: “neizdavanja koncesija zainteresiranim ulagačima na prostoru županije, neodržavanja županijskih cesta, neisplate kapitalnih grantova općinama u 2012. godini, neisplatu naknada općinama u svrhu sanacije šteta nastalih zbog elementarne nepogode, a Županijsku bolnicu do totalnog kolapsa.“ “Za šest mjeseci ove godine zastupnici na sjednicama nisu proveli ni vremenski ekvivalent osmosatnog radnog dana, a za nerad su, kao i štetu prouzročenu njime, uredno naplatili oko 193.000 KM neto na ime plaća, paušala i ostalih naknada. Članovi Vlade u tehničkom mandatu su za tri “telefonske“ sjednice za prvih pet mjeseci porezne obveznike koštali oko 128.000 KM“, rečeno je u Livnu na konferenciji za novinare CCI-ja, a odgovorni su pozvani da razmotre i mogućnosti novih izbora.

Ključne riječi

Komentara 2

VA
varior
15:53 17.07.2012.

Evo u HBŽ već dvije godine najveći neprijatelji Hrvata su Hrvati sami. Više je u proteklih desetak godina Hrvata iseljeno nego u komunizmu u 40 godina. Ovdje se samo gledaju osobni interesi, tj. interesi skupina i grupacija okupljenih u zločinačke organizacije, koje sebi donose korist. Ako niste u stranci nemožete otići čak niti kod liječnika opće prakse.

AL
alen112
09:17 18.07.2012.

Prethodni komentar je potpuno istinit, no možda je se i ovo trebalo dogoditi da ljudi napokon shvate s kim žive, ali bojim se da je šteta ne povratno načinjena i da bolje alternative nema.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?