Pokušaj ubojstva

Tri hica u nećaka

hitna
vl
19.03.2012.
u 09:35

Pucnjava u Ljubuškom Vrhunac višegodišnjih svađa dvojice srodnika i susjeda umalo bio koban za 50- godišnjaka iz Klobuka

Pokušaj ubojstva, koji se jučer oko 11 sati dogodio u ljubuškom mjestu Klobuk, vrhunac je višegodišnjih rodbinskih svađa između 86-godišnjeg starca Vinka Antića i njegova 36 godina mlađeg nećaka Gojka.

- Ovoga puta su se žestoko posvađali oko nekakvih željeznih armatura (mata) između njihove dvije susjedne obiteljske kuće u zaseoku Antici, a nakon toga je starac posegnuo za pištoljem i više puta pucao u Gojka. Ranije su se često verbalno sukobljavali oko zemlje, međa... Stariji ima prijeku narav - kažu nam šokirani mještani, savjetujući zainteresirane da se zbog teško narušenih obiteljskih odnosa ne ide na mjesto događaja, gdje su inspektori još ispitivali svjedoke. Prema kazivanju mještana, Vinko je nećaka prvo pogodio iznad srca, ispod lijevog ramena, te u ruku, a potom je, nakon što je ovaj pao, ispalio još dva-tri hica u njega. Njihova galama, kao i vriska supruga, digla je čitavo selo na noge. Ubrzo su stigla kola Hitne pomoći, koja su teško ranjenog čovjeka prevezla u Centar urgentne medicine Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, gdje su se okupili i članovi obitelji.

- Ukupno ima tri prostrijelne rane. Imao je sreće u nesreći pa je uspio preživjeti seriju ispaljenih hitaca. Unatoč teškim ozljedama, čak nam je i prepričavao ono što mu se dogodilo u umalo po njega sudnjem trenutku. Iako je nezahvalno bilo što prognozirati, mišljenja su da bi se mogao izvući bez težih posljedica - navode iz ove bolnice. Policija je odmah osigurala mjesto događaja i uhitila osumnjičenoga. Izuzela mu je sporni pištolj, a na mjestu pokušaja ubojstva pronađene su i čahure. Od obojice je uzeta krv zbog mogućeg prisustva alkohola. - Naložio sam niz vještačenja i saslušanja svjedoka. Inspektori još rade na utvrđivanju činjenica i prikupljanju dokaza. Osumnjičeni 86-godišnjak će tek biti saslušan na sve okolnosti ovog slučaja koji umalo nije imao kobne posljedice - zaključuje dežurni županijski tužitelj Gordan Škobić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije