Nogomet

Treneri nisu skrivali svoje sastave

Utakmica
18.07.2013.
u 10:18

Bugari istaknuli da respektiraju Zrinjski, ali i da žele proći. Mostarci su svjesni podređene uloge, ali ne gube nadu u dobar rezultat

Zrinjski će danas snage odmjeriti s bugarskim Botevom u Mostaru (18.30 sati). Riječ je o susretu 2. pretkola kvalifikacija za Europa ligu. Bugarski trener Stanimir Stoilov, zajedno s pratnjom iz svog kluba, te nekolicinom bugarskih novinara prisustvovali su na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Bugari u formi

- Znamo da su vrlo ozbiljan klub, u punoj formi, puni samopouzdanja nakon prolaska Astane. Znamo da nas očekuje izuzetno teška utakmica, mi moramo ponuditi puno više nego protiv Santa Colome. Dečki će dati sve ono što posjeduju, uz potpuni respekt prema gostima. Sigurno će biti jedna tvrda utakmica, i vjerujem da možemo doći do obećavajućeg rezultata - kazao je Branko Karačić dodavši kako bi povoljan rezultat za njega bio da momčad zabije barem jedan pogodak, ali da susret završi bez primljenih golova. Na ozračje u momčadi i svlačionici osvrnuo se nogometaš Zrinjskog Pero Stojkić.

- Pozvao bih navijače da dođu u što je moguće većem broju, a mi ćemo ostaviti srce na terenu, dat ćemo sve od sebe kako bismo napravili povoljan rezultat. Atmosfera je pred utakmicu odlična - kazao je Stojkić. Bugarski trener Stanimir Stoilov s respektom je govorio o Zrinjskom. Ipak je istaknuo kako je cilj njegove momčadi vrlo jasan.

- Naš je plan proći dalje, ali ne mogu reći da smo favoriti. Favorita u današnjem nogometu nema. Nisam imao doba iskustva kada su nas ranije proglašavali za favorite. Tako se mogu nazivati samo velike momčadi, ali što se tiče nas, mi smo balkanske momčadi i koja se pokaže boljom na terenu, ta će na kraju biti favorit. Gledao sam prošle dvije utakmice Zrinjskog, i mislim da je to jedan vrlo organiziran i discipliniran protivnik, i bit će nam vrlo dobar protivnik - kazao je Stoilov.

Sastavi

Dva trenera nisu skrivali karte, otkrili su okvirne sastave pred današnji meč. Kod Zrinjskog je upitan jedino Radeljić, a Mostarci bi trebali krenuti u sastavu Dujković - Brković, Radeljić, Aničić, Stojkić - Muminović, Đurić, Savić - Crnov, Simeunović - Popović. Bugarski trener Stoilov je kazao: - Zadovoljan sam kako smo odigrali posljednju utakmicu s Astanom, tako da ćemo početi u istom sastavu kao u zadnjoj utakmici. Botev je posljednji susret igrao u sastavu: Stachowiak, Sprockel, Grncharov, Minev, Jirsák, Ognyanov, Galchev, Andrianantenaina, Hristov, Vander, Kortzorg. Izjavu bugarskog trenera treba uzeti s rezervom. Brazilac Vander ima dva žuta kartona i u slučaju trećeg bi mogao propustiti uzvrat. Oporavljeni Nedelev, vjerojatno i najbolji igrač Boteva, lako bi mogao zamijeniti Vendera i početi susret od prve minute. Bez obzira na Vendera, Nedelev bi svakako mogao krenuti od prve minute umjesto nekoga od ostalih igrača Boteva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?