Mario Karamatić

Tražimo promjene u HNS-u jer nije ispunio očekivanja

Mario Karamatić
25.02.2013.
u 09:47

Prioritet očuvanje interesa Hrvata na prostoru BiH

Hrvatska seljačka stranka jučer je održala sjednicu Središnjeg odbora stranke i prema riječima predsjednika Marija Karamatića završila proces uspostave svih tijela HSS-a koja su nužna za funkcionalan rad stranke. Usvojena je i Deklaracija o temeljnim načelima djelovanja HSS-a u kojoj između ostalog stoji kako je uporan i mukotrpan rad na reformama koje će osigurati europske standarde, jedini mogući put za ostvarivanje punog kapaciteta kako države BiH tako i svih njenih naroda i građana.

HNS nije ispunio

Predsjednik stranke Mario Karamatić za Večernji list se osvrnuo na jučerašnju sjednicu, situaciju oko Hrvatskog narodnog sabora, ali i na mliječnu aferu koja trenutno potresa BiH i Hrvatsku. - Konstituirajućom sjednicom Središnjeg odbora HSS-a završio se proces uspostave svih tijela HSS-a koja su nužna za funkcionalan rad stranke. Nakon što je sukladno Statutu HSS-a, na Saboru za predsjednicu Središnjeg odbora HSS-a izabrana dotadašnja predsjednica stranke, Ljiljana Lovrić, na ovoj sjednici su izabrana i dva dopredsjednika Središnjeg odbora od kojih je, imajući u vidu kako predsjednica dolazi iz Središnje Bosne, jedan iz Posavine, a jedan iz Hercegovine čime je HSS potvrdio svoju orijentiranost prema ravnopravnoj zastupljenosti Hrvata iz svih dijelova BiH u svojim najvišim tijelima. Na sjednici smo raspravljali i o nadolazećem Saboru HNS-a, koji će biti održan 6. travnja, te o načinima unaprjeđenja rada Hrvatskog narodnog sabora pošto dosadašnji rad jednostavno nije ispunio očekivanja. Središnji odbor HSS-a je usvojio i “Deklaraciju o temeljnim načelima HSS-a” u kojoj je naglašeno kako je prioritet očuvanje interesa Hrvata na cijelom prostoru BiH, te pozicioniranje HSS-a na hrvatskoj političkoj sceni. - HSS od istupanja iz neprirodne veze sa NHI-om konstantno radi na izgradnji stranačke infrastrukture. Politički cilj koji smo sebi zadali je postati bitan čimbenik u hrvatskom političkom korpusu, te na idućim Općim izborima u najgorem slučaju potvrditi kako smo treća stranka po snazi unutar HNS-a, te postati najmanje treća stranka po snazi unutar svih stranaka sa hrvatskim predznakom u BiH.

Pozicioniranje HSS-a

Naglašavam, to je najmanje što očekujemo, cilj je postati druga stranka po snazi u Hrvata BiH, zaključuje Karamatić. Vezano za aferu oko mlijeka, koja najviše pogađa upravo poljoprivrednike i seljačku populaciju predsjednik HSS-a tvrdi da više vjeruje proizvođačima nego vladama i prerađivačima. - Zanimljivo je kako je prvo u BiH pronađen Aflotoksin u mlijeku hrvatskih proizvođača, a nakon toga u Hrvatskoj u mlijeku BiH proizvođača. Dodatnu zanimljivost daje činjenica kako se testiranja na Aflotoksin ne rade rutinski i stalno nego tek kada postoji osnovana sumnja o povišenoj koncentraciji istoga. Osobno mislim kako je cijela ova afera nastavak udara na proizvođače, to jest ljude koji drže muzne krave u Hrvatskoj i BiH. Isti oni koji su uvozili mlijeko sumnjive kvalitete i zdravstvene ispravnosti sada teret odgovornosti pokušavaju prebaciti na farmere. Ne samo prebaciti odgovornost nego ih ovom aferom i potpuno uništiti te nam početi uvoziti mlijeko iz egzotičnih zemalja koje će prodavati pod sloganom “Kupuj domaće, kupuj srcem”. Jedini koji će profitirati ovom aferom su lokalni distributeri vodoopskrbe jer će se povećati potrošnja vode za proizvodnju mlijeka iz praha, koje nam naknadno prodaju kao domaći proizvod. Sporno trajno mlijeko i hrvatskih i BiH proizvođača se većinom muti od uvoznog mlijeka, uvezenog bez kvalitetnih kontrola. Ali kod problema koji se pojavio sa otrovnim mlijekom, naravno da nije krivo uvozno mlijeko, nisu naravno krivi ni oni koji su ga uvezli. Krivi su seljaci, što je apsurdno. Osobno više vjerujem proizvođačima nego prerađivačima i Vladi koja im pogoduje i zato ću piti “otrovno” seljačko mlijeko, a vi gospodo iz vlada pijte “zdravo” uvozno!

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar bucalo
bucalo
23:09 25.02.2013.

nije mi jasno zasto se toliko stranaka otvorilo na tom malom prostoru ,a sitio sam se zbog utjelomljenja guzica u fotelji,a narod je raja uvik bio i osta

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?