konačno će zaplivati

Transplantirali ruke vojniku (26) koji je u Iraku izgubio udove

Paris Jackson
Foto: video
1/2
30.01.2013.
u 13:29

Brendan Marrocco četiri je godine živio bez udova nakon što je 2009. stradao u eksploziji u Iraku. Sada se ponovno može veseliti najdražim aktivnostima.

Njujorčanin Brendan Marrocco (26) četiri je godine živio s posljedicama stravičnog ranjavanja u Iraku. Mladić je u eksploziji 2009. izgubio obje ruke i noge, a Daily Mail piše da je nedavno podvrgnut operaciji transplantacije ruku u bolnici John Hopkins. Ona će mu konačno omogućiti mnogobrojne aktivnosti poput plivanja ili vožnje koje su mu godinama bile uskraćene.

– Rukama govorimo, radimo baš sve i teško je živjeti bez toga. Sada ću ponovno moći uživati u atletskim sposobnostima kao i prije odlaska u Irak – kazao je zadovoljni mladić kojemu predstoje mjeseci oporavka i prilagodbe na nove ruke.

Kako je nedavno dobio umjetne noge, Brendan će se uskoro moći i kretati bez invalidskih kolica. Raduje to njegovu obitelj i prijatelje, a posebno medicinske sestre koje su se brinule o njemu. Kažu da nikada nisu upoznale toliko optimističnu osobu koja se tako hrabro nosi s teškoćama. Njihova srca osvojio je mnogim šaljivim komentarima i oponašanjima slavnih osoba poput Ala Pacina. Upravo je njega glumio kada se nakon operacije probudio iz narkoze.

>>Muškarcu (56) koji 
je ostao bez nosa uzgajaju na ruci novi

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije