oboljela od raka

Transplantirali joj pluća pušača pa umrla nakon 16 mjeseci

'rak_pluca_nnn_unu_05042012'
''
18.12.2012.
u 10:16

Britanka Jennifer Wederell (27) mjesecima je čekala nova pluća, a onda ih je dobila od ovisnika o cigaretama te ubrzo preminula od raka

Britanka Jennifer Wederell (27) preminula je 16 mjeseci nakon što su joj transplantirali pluća i to zato što je nova pluća zapravo dobila od teškog pušača.

Djevojka je, naime, bolovala od cistične fibroze kada su joj presadili pluća, no nešto više od godinu dana zatim preminula je od raka, piše BBC. Njezina majka Colin Grannell uvjerena je da Jennifer ne bi pristala na transplantaciju da je znala da je njezin donor zapravo ovisnik o cigaretama. Bolnica se nakon njezine smrti ispričala jer joj to nisu rekli.

Djevojci su kada je imala samo dvije godine dijagnosticirali cističnu fibrozu i cijeli je život morala uzimati kisik 24 sata na dan. Na listi za transplantaciju čekala je 18 mjeseci, a u travnju prošle godine pronašli su joj odgovarajućeg donora. No već u veljači ove godine na 'novim' plućima pronašli su joj rak.  

– Šok se odmah pretvorio u bijes jer su joj svi rizici transplantacije satima objašnjavani, no nitko ni u jednom trenutku nije spomenuo da će dobiti pluća pušača. Umirala je smrću koja je bila namijenjena nekome drugom – kaže Colin Grannell.

U bolnici su kazali da je rijetkost da pacijenti ne želi klinički zdrava pluća pušača, no ispričali su se i priznali da su je ipak prvo trebali pitati.

>> Žrtva pucnjave transplantacijom dobila novu čeljust, zube, lice...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?