HVIDRA

Trajne blokade ako političari ne podrže zahtjeve branitelja

Branitelji
30.10.2012.
u 09:37

Prosvjedi
će se održati u svim županijama u kojima su Hrvati većina

Glavni odbor HVIDRA-e Herceg Bosne održao je sjednicu u Busovači na kojoj je između ostalog zaključeno kako će ova udruga još jednom pozvati sve hrvatske udruge da ih podupru oko zahtjeva za prekidom nelegalne revizije.

Uputiti poziv

Kako doznajemo iz HVIDRA-e, ovih dana će biti upućen poziv svim hrvatskim strankama da usvoje zahtjeve HVIDRA-e, ili će u protivnom uslijediti najavljene blokade prometnica. - Ovaj put ne mislimo na privremene blokade nego na trajne prosvjede i blokade. Želimo da hrvatski političari stanu iza naših zahtjeva oko prekida nelegalne revizije i ostalih nelegalnih procedura koje provodi Federalno ministarstvo za pitanje branitelja - rekli su nam u HVIDRA-i. Razvoj događaja bi trebao biti poznat za najdalje dva tjedna.

Rok od 15 dana

Naime, Glavni odbor HVIDRA-e je dao rok od 15 dana Predsjedništvu udruge da provede donesene zaključke. - Ako za 15 dana ne dobijemo odgovore hrvatskih stranaka na naše zahtjeve krećemo s prosvjedima. Ne želimo više prolaziti torturu koja nam se događa već godinama i trpiti samovolju pojedinaca koji zlouporabljuju zakonska rješenja i nanose nam veliku štetu - zaključili su naši sugovornici. Prosvjedi i blokade prometnica, ako se dogode, održat će se u svim županijama s hrvatskom većinom. Članovi HVIDRA-e u Hercegbosanskoj županiji već su prije mjesec dana održali prosvjed upozorenja kada su blokirali prometnice u ovoj županiji. Sredinom idućeg mjeseca ponovno bi mogli gledati slične prizore, ali ovaj put i u još nekoliko županija u Federaciji BiH. Očekuje se kako će ovih dana hrvatske stranke održati sastanke s predstavnicima HVIDRA-e kako bi se pronašlo rješenje za ove probleme. Ipak, pitanje je koliko hrvatske stranke mogu utjecati na prekid nelegalne revizije prije nego se okočna proces rekonstrukcije vlasti na federalnoj razini. Sigurno je samo kako Zukan Helez neće prekinuti procese koje je započeo, a koji su izrazito na štetu hrvatskih stradalnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?