Kriza rezultata

Torpedirani Feyenoord nije jedini, na dnu lige je i češki velikan Slavija

\'A bus carrying Feyenoord players awaited by angry fans, returns to De Kuip stadium in Rotterdam, on October 24, 2010. PSV inflicted a 10-0 drubbing on Feyenoord in the Dutch league on October 24, th
AFP
26.10.2010.
u 10:32

Feyenoord je jedini nizozemski klub koji nikad nije ispao iz lige. Kup prvaka osvojili su 1970., a Kup Uefe 1974. godine.

Najpopularniji nogometni klub u Nizozemskoj nije ni Ajax, ni PSV, nego Feyenoord. Toliko popularan da je na proslavi zadnjeg prvenstvenog naslova (za njega davne 1999. godine) na glavni rotterdamski trg izašlo 250.000 navijača. No, taj slavni klub koji je 1970. osvojio Kup prvaka, 1974. Kup Uefe (s Mladenom Ramljakom u momčadi), te je jedini nizozemski klub koji nikad nije ispao iz prve lige, danas proživljava teške dane. Nakon što je prošle sezone završio tek na 4. mjestu, ove je sezone krenuo još lošije, a najveći nokaut doživio je u nedjelju u Eindhovenu, gdje ga je PSV pobijedio sa čak 10:0. Za uvjerljivo najveći poraz u 92-godišnjoj povijesti rotterdamskog kluba.

Malo je klubova na svijetu koji ne bi smijenili trenera nakon takve utakmice, no Mario Been ipak je preživio debakl u Eindhovenu protiv PSV-a. Već jučer ujutro vodio je trening, i to nakon što je istrpio zvižduke navijača koji su se okupili oko trening-centra. A svoj gnjev navijači su iskazali i večer prije, kada se klupski autobus vratio iz Eindhovena.

Inače, navijači Feyenoorda koji se zovu "Legije", među najvjernijim su navijačkim skupinama u svijetu, pa je zbog toga Feyenoord odlučio umiroviti dres s brojem 12 i dodijeliti ga navijačima, koji su 12. igrač kluba.

– Been ima bezrezervnu podršku uprave, a i igrača – rekao je tehnički direktor Leo Beenhakker koji je zabranio davati izjave igračima dok se situacija malo ne smiri.

Još jedan europski velikan ove sezone proživljava najteža vremena u posljednjih nekoliko godina. Praška Slavija, koja je u povijesti osvojila 22 naslova u češkom i čehoslovačkom prvenstvu, u prošlom prvenstvu bila je tek sedma, najslabija otkako je Češke samostalna država. U ovom prvenstvu još je lošija, trenutačno deveta, sa samo dva boda više od posljednjeg na ljestvici, te sa 20 bodova zaostatka za vodećim. Ta ista Slavija prije 15 godina igrala je u polufinalu Kupa Uefe. No, u momčadi su tada bili Berger, Šmicer, Kuka...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije