Pucnjava

Toronto: Jedan ubijeni i šestoro ranjenih u trgovačkom centru

felix090701
Foto: Srećko Puntarić
1/2
03.06.2012.
u 09:01

Toronto je gotovo sinonim za sigurnu i nenasilnu gradsku sredinu, pa je ovaj nemili događaj potresao cijelu Kanadu

Jedna je osoba smrtno stradala dok je šest osoba ranjeno u pucnjavi koja se dogodila jučer u Toronu u trgovačkom centru Eaton Centre, javlja Reuters.

Dvije osobe su u subotnjoj pucnjavi teško ranjene, među njima se za život bori i trinaestogodišnji dječak. U panici koja je nastala jedna je trudnica odgurnuta te je završila u bolnici na prijevremenom porodu, priopćio je glasnogovornik policije.

Napadač je u bijegu te se za njim intenzivno traga zahvaljujući i opisima njegovog izgleda očevidaca pucnjave.

Toronto je gotovo sinonim za sigurnu i nenasilnu gradsku sredinu, pa je ovaj nemili događaj potresao cijelu Kanadu.

- Grozno je kada čuješ nešto ovakvo. Moje je srce uz obitelji koje je pogodio ovaj stašni čin, izjavio je gradonačelnik Toronta Rob Ford.

Svjedoci ističu kako je pucnjava počela u restoranu brze prehrane, nakon čega je vrlo brzo uslijedila evakuacija posjetitelja, među kojima su bili i brojni turisti.

Šef tamošnje policije Bill Blair ocijenio je da "priroda ozljeda" smrtno stradalog u napadu upućuju da je bio najvjerojatnije meta napada, ali ostali ozlijeđeni su nasumične žrtve njegove pucnjave.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?