Radmanov eliksir

Tko (ne)bi probao čudesnu tabletu protiv starosti?

radman (1)
Boris Ščitar/PIXSELL
24.10.2011.
u 08:30

Neki smatraju da je umjesto antioksidansa pametnije pojesti jednu jabuku dnevno

Eliksir mladosti, preparat koji je nedavno predstavljen javnosti i iza kojeg je svojim imenom uglednog znanstvenika stao akademik Miroslav Radman, podijelio je mišljenja znanstvenika, liječnika, političara...

Izazvao je mnoge kontroverze, nekritično odobravanje, ali i žestoko osporavanje koje uglavnom dolazi iz znanstvenih i medicinskih krugova. Jedni se čak pitaju je li, stavši iza preparata koji nije izvorno sam osmislio nego je to učinio liječnik Slavko Ivković, Radman upropaštava svoj ugled ozbiljnog znanstvenika koji je imao zavidne uspjehe. Mnogi, koje smo zvali s pitanjem što misle o Radmanovom tzv. eliksiru mladosti o tome nisu željeli govoriti.

Činjenica je da je ADR, kako se “eliksir” zove, predstavljen kao koktel moćnih antioksidansa koji starenje usporava na razini stanice. Koliko je učinkovit teško je reći jer je i sam Radman na prezentaciji kazao kako to ne može precizirati jer “nema još jednog Radmana da bi se uočila razlika između njega koji ga pije i tog drugog koji ga ne bi uzimao”.

To je doživljeno kao priznanje da kliničko testiranje nije provedeno. Tako je i jedan dio naših sugovornika bio skeptičan, dok drugi ima neupitno povjerenje u akademika i njegov preparat.

Što o "eliksiru mladosti" misle poznati pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?