INTERVJU

Tko ne plati račun, neće moći registrirati vozilo

Ljubo Bešlić
27.08.2013.
u 10:21

Bit će dovoljno novca za plaće i sve obveze u ovoj godini, dušobrižnici trebaju prestati skrbiti, ništa od rebalansa

Poduzeće “Mo parking” danas započinje naplatu parkiranja u gradu, što je posljednjih mjeseci bila tema oštrih rasprava u Mostaru, pa i političkoga rata između bošnjačkih i hrvatskih stranaka, najprije jer javni pravobranitelj grada poziva na bunt protiv gradskih vlasti i neplaćanja usluga. Građani nisu zadovoljni s povećanjem troškova kućnog proračuna, ali su i svjesni da se parkiranje plaća u svim sredinama u BiH. Gradonačelnik Ljubo Bešlić za Večernji list kaže da uvođenje plaćanja parkiranja smatra opravdanim.

Možda neobično pitanje, ali je li “Mo parking” legalan kao i naplata parkiranja?

Moram reći građanima, pravobranitelju grada i pojedinim odvjetnicima da je osnivanje poduzeća “Mo parking” i njegov rad legalan. Ružno je da pravobranitelj i pojedini odvjetnici za svoj interes pozivaju građane na neposluh kako bi oni dobili posao, a građane doveli do dodatnih troškova i posljedica.

Kakvih troškova?

Prije svega mislim na trošak sudskog spora i trošak angažiranih odvjetnika, a na kraju će prekršitelji morati platiti kazne za neplaćeno parkiranje.

Što će biti posljedice za one koji ne žele plaćati parkiranje?

Građani moraju biti upoznati da će, primjerice, neizmirivanjem plaćanja parkiranja za posljedicu imati da ne mogu registrirati vozilo kada im istekne registracija sve dok ne izmire obveze.

 

Ostatak intervjua pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Želite prijaviti greške?