POKAŽITE SPISAK!

Tko će upasti u državne stanove u Federaciji BiH?

Mujezinović
Zvonimir Čorić
05.11.2010.
u 08:56

Federalni premijer Mustafa Mujezinović slagao da ne zna tko je predsjednik komisije za dodjelu državnih stanova

Iako se nedavno zbog dodjele državnog stana jednom federalnom dužnosniku na sjednici Vlade sukobio s ministrom kulture i sporta FBiH i predsjednikom komisije koja određuje tko će od dužnosnika uletjeti u besplatan stan, federalni premijer Mustafa Mujezinović lagao je pred novinarima da uopće ne zna tko je na čelu spomenute komisije koja punim nazivom zove Administrativna komisija za pitanje državnih službenika.

Mujezinović lagao

“Općenito sam protiv dodjele stanova. Mislio sam da je taj proces završen, ali eto kažu da je bio neki natječaj i to treba završiti. Ne znam točno tko je na čelu te komisije”, neuvjerljivo se branio u razgovoru za Oslobođenje premijer Mujezinović, iako je sjednica Vlade prekinuta jer se upravo usprotivio da direktor Federalne uprave policije Zlatko Miletić dobije državni stan. Tko se od federalnih dužnosnika poimenice i koliko njih nalazi na popisu za dodjelu “besplatnih” državnih stanova u vlasništvu Federacije BiH, pitanje je čiji odgovor miniraju na svakom koraku. U želji da dođemo do spornog popisa s kojim raspolaže Administrativna komisija za pitanje statusa državnih službenika, prvi odgovor dobili smo u uredu federalnog premijera, i to da uopće ne znaju tko je predsjednik te komisije i kome se obratiti za odgovor.

Popis za stanove skrivaju


Nakon konzultacija sa svojim kolegama iz ureda predsjednika stigao nam je odgovor da se radi o Gavrilu Grahovcu, ministru kulture i športa. Od ministra ili bilo kojeg drugog člana Administrativne komisije, čija se imena kriju od javnosti, nismo uspjeli dobiti famozni popis dužnosnika, zaposlenika federalne Vlade koji će o proračunskom novcu useliti u državni stan. U Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine dobili smo nešto konkretniji odgovor od predsjednice njihove Administrativne komisije Dobrile Pletikosa. Ona tvrdi da niti jedan dužnosnik nije na listi za državni stan, ali da jesu djelatnici Skupštine. Političari su ušli u velike, a radnicima su ostali oni od 30 do 40 četvornih metara”, tvrdi predsjednica Pletikosa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?