Roland Garros

Tko će u nedjelju ući u povijest: Đoković ili Nadal?

Rafael Nadal
AFP
08.06.2012.
u 18:44

Danas se igraju dva polufinalna meča u Roland Garrosu u kojima se sastaju Nadal – Ferrero i Đoković – Federer

Iznenađenja u Roland Garrosu zapravo i nije bilo, u nedjelju u 15 sati o pobjedniku će odlučivati prvi i drugi nositelj, Novak Đoković i Rafael Nadal. Polufinalne kušnje prošli su bez izgubljena seta: Đoković je sa 6:4, 7:5, 6:3 pobijedio Rogera Federera, dok je Nadal sunarodnjaku Davidu Ferreru prepustio samo pet gemova, pobijedivši ga sa 6:2, 6:2, 6:1.

Bit će to povijesni finale jer će svakako biti postavljen jedan rekord. Ili će Srbin, kao tek peti tenisač u povijesti, osvojiti i četvrti Grand slam turnir u nizu (nakon Wimbledona, US Opena i Australian Opena) i tako zaokružiti "Nole Slam" ili će Nadal osvojiti rekordni sedmi Roland Garros i proslaviti jubilarni 50. naslov.

- Osjećam se fenomenalno i vjerujem da mogu pobijediti Nadala, koji ovdje doista igra sjajno - kazao je Đoković.

U međusobnim ogledima Nadal vodi s 18:14 u pobjedama. Đoković je lani dobio svih šest mečeva i to u finalima, ali Nadal je pobijedio u posljednja dva okršaja na zemlji. Rafa ove godine u svojih šest pobjeda na Roland Garrosu nije izgubio ni set, nego samo 35 gemova (od toga samo jedan na svoj servis). Ukupno je na terenu proveo samo deset i pol sati, Đoković četiri sata više.

O pobjednici Roland Garrosa odlučit će današnji finale između Ruskinje Marije Šarapove, od ponedjeljka ponovo prve tenisačice svijeta, i Talijanke Sare Errani, trenutačno 24. na WTA listi, koja će također sljedeći tjedan zaslužiti najbolji plasman karijere (dosad je to bilo 23. mjesto).

- Lijepo je znati da ću opet biti prva. Prije samo nekoliko godina nisam znala hoću li uopće ikad više igrati profesionalno tenis a kamoli da ću opet biti prva na WTA listi i ući u prvi finale Roland Garrosa. Jako sam uzbuđena uoči finala. Cijenim Errani, ali učinit ću sve da osvojim turnir - kazala je Šarapova, koja je u karijeri samo od turnirskih nastupa zaradila gotovo 20 milijuna USD (Errani dva i pol milijuna).

Marija i Sara su vršnjakinje, obje imaju po 25 godina. Šarapova je starija deset dana, rođena je 19. travnja 1987. Zato je valjda osvojila 26, a Talijanka samo pet turnira. Marija (koju kod kuće zovu Maša) dosad je bila u dva polufinala Roland Garrosa (2007. i 2011.), a ostale je Grand Slam turnire osvojila barem jedanput (2004. Wimbledon, 2006. US Open, 2008. Australian Open).

Donna Vekić i Bjeloruskinja Sasnovič nisu se uspjele plasirati u finale turnira parova u konkurenciji juniorki. Bolje od njih sa 2:6, 6:3, 10:7 bile su Ruskinje Gavrilova i Hromačeva, druge nositeljice.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije