Liga 12

Težak poraz kao bolna opomena za nastavak

Čapljina
11.01.2013.
u 10:30

Laste sada s istim brojem bodova dijele prvo mjesto s Bosnom i Mladosti

Više nego bolan bio je za košarkaše Čapljina Laste ulazak u novu 2013. godinu i u drugi dio prvenstva košarkaške Lige 12 BiH. Tu se naravno misli na težak poraz na gostovanju kod Bosne u Sarajevu odakle su se čapljinske laste vratile s debelih “minus 22”(rezultat je bio 94:72 za Bosnu).

Pravi debakl

S obzirom da je Čapljina Lasta u tu utakmicu ušla kao vodeća ekipa na kraju prvog dijela prvenstva, i da je na početku prvenstva svladala Bosnu na svom parketu u Čapljini, za mnoge je ovih minus 22 u Sarajevu (ipak) pravi debakl. Tako Čapljina sada s istim brojem bodova dijeli prvo mjesto s ekipama Bosne i Mladosti.

-Naravno da svakoga bode u oči taj neugodni i visok poraz, ali mi ipak nemamo vremena za plakanje i moramo se okrenuti novom izazovu, a to je još jedno teško gostovanje, ovaj put kod ekipe Radnika u Bijeljini. Dosta nam se lošeg poklopilo u utakmici s Bosnom čiji su igrači pogađali sve što su uputili ka košu. Opet smo bojažljivo odigrali tu obranu i protivniku dopustili previše laganih poena. Moramo izvući pouku iz ove utakmice u Sarajevu i popraviti neke stvari u igri. Idemo dalje u prvenstvu u kojem nam je od početka cilj bila stabilna ekipa koja će ostati u društvu najboljih košarkaških ekipa u BiH, istaknuo je trener HKK Čapljina Lasta Goran Pehar i još se jednom osvrnuo kako u nastavku prvenstva imaju nešto teži raspored jer se u goste ide ekipama s kojima se bore za naslov prvaka Liga 12 a to su Radnik i Mladost iz Mrkonjić Grada.

Plasman u doigravanje

Zbog svih odličnih rezultata iz prethodnih sezona mnogi od Čapljina Laste ipak očekuju nove uspjehe i plasman u završnicu Liga 12 i kada kreće ono završno doigravanje za naslov prvaka BiH. Napomenimo i kako je Čapljina odigrala prijateljski susret u Širokom Brijegu protiv prvaka BiH. Svojevrsni ogledni susret pred nastavak natjecanja više je koristio domaćinu kako bi uigrao momčad nakon dolaska dvojice Amerikanaca Jonesa i Freemana. Veći dio susreta vodila se izjednačena borba da bi domaćin tek u završnici slomio otpor gostiju iz Čapljine. Susret je završio 83:68 za Široki.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?