Čapljina

“Tau” će postati dom kulture koji će dati tempo kulturi grada

Tau
03.11.2012.
u 11:38

Izložbeni prostor koji se nalazi u prostoru nekadašnje stare pošte, prema riječima inicijatora preuređenja, uvijek je bio mjesto gdje se rado dolazilo

Druga skupna izložba čapljinskih umjetnika otvorena u povodu dana općine Čapljina, blagdana sv. Franje, ujedno je i promovirala novi izložbeni prostor, galeriju “Tau”. Izložba je zatvorena koncem listopada, ali novi prostor nastavlja svoj život. Govoreći putovima stvaranja novog kutka za umjetnost u zgradi stare pošte, fra Mile Vlašić jedan od inicijatora preuređenja kaže: “Stara pošta, kako je Čapljinci zovu, bila je uvijek mjesto gdje se rado dolazilo i gdje je svatko dolazio, mjesto gdje su informacije dolazile i u svijet slale, vijesti stizale i vijesti se odašiljale. Toliko lijepoga Čapljince veže uz ovo mjesto da mi samo želimo nastaviti tradiciju i odavde u svijet slati jednu poruku ljepote i dobrote koja oplemenjuje, ali isto tako da iz svijeta ovdje dovode i ljepotu i dobrotu, koja će još više obogatiti i oplemeniti Čapljinu.

Stara pošta pod svoj krov već je primila umjetnike, uz slikare, glazbenike, pjevače, plesače…, naglašava fra Mile. Inicijativu za preuređenje ruinirane i napuštene zgrade stare pošte u ‘kutak umjetnosti’ zdušno je podržao akademski kipar Ante Brkić, koji naglašava: “Od zapuštene zgrade napravljen je prostor koji može poslužiti na čast, ne samo Čapljincima, nego i onima koji će tu izlagati i nastupati. Ovo je veliki korak naprijed u kulturi, jer galerija neće biti samo mjesto za predstavljanje poznatih, nego i mladih i neafirmiranih stvaratelja, kao i običnih ljudi koji žele pokazati što znaju i umiju.

Neće ovdje biti samo likovne izložbe, nego i književne večeri, glazbene male komorne večeri, predstavljanja knjiga… Ukratko, ovo će biti dom kulture u središtu Čapljine, koji će davati novi tempo kulturi grada”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?