Film

Tanovićeva „Trijaža“ ne može se mjeriti s „Ničijom zemljom“

trijaža
arhiva VL
07.07.2010.
u 18:23

Jednu od glavnih uloga u filmu, kurdskoga paravojnog liječnika, neuvjerljivo igra Branko Đurić Đuro. Inače dobar glumac izgubio se nametnutim, potpuno neprirodnim replikama.

Nakon Oscarom nagrađene “Ničije zemlje” redatelj Danis Tanović vratio se ratnim temama u “Trijaži”, koja je hrvatsku premijeru doživjela na Libertas film festivalu. U središtu priče je fotoreporter Mark Walsh (Colin Farrell), koji se nakon povratka s ratišta u Kurdistanu ne može oporaviti od tragičnog gubitka najboljeg prijatelja te počinje fizički propadati. Upomoć mu priskače djed njegove djevojke, “poznavatelj ljudskoga duha” koji je Francove ratne zločince liječio od sličnih trauma.

Jednu od glavnih uloga u filmu, kurdskoga paravojnog liječnika, neuvjerljivo igra Branko Đurić Đuro. Inače dobar glumac izgubio se nametnutim, potpuno neprirodnim replikama, baš kao što se Tanović izgubio u prevelikoj produkciji i isporučio tek osrednji film koji se nikako ne može mjeriti s “Ničijom zemljom”. Nadajmo se da će „Cirkus Kolumbija“, čija je premijera najavljena u Sarajevu, ostaviti bolji dojam.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije