Međugorje

Talijanski Mistral Air najavljuje dogodine 400 letova za Mostar

Delegacija
19.11.2012.
u 10:50

Mistral Air planira prevesti 60.000 do 80.000 putnika od čega 90 posto hodočasnika

Pred župnom kućom u Međugorju župnik fra Marinko Šakota primio je predstavnike talijanske zrakoplovne kompanije Mistral Air, Pro paka Hercegovina i tour operatora Balkan Ekspresa. Oni su upoznali župnika s letovima u idućoj godini. Kompanija planira iduće godine imati više od 400 letova s 60.000 do 80.000 putnika od koji će biti 90 posto hodočasnici u Međugorje.

Hodočasnici iz Italije

Putnike će dovoziti iz Trsta, Barija, Napulja, Rima. Caliaria, Catanie i Brescie. Već sada veliko je zanimanje za letove iz Rima

- Goste sam primio i pozdravio i zahvalio im na dolasku budući da smo na neki način suradnici Božji i Gospini ovdje u Međugorju, oni na svoj, a ja na svoj način - kazao je međugorski župnik fra Marinko Šakota. U izaslanstvu talijanske zrakoplovne kompanije bili su: Mark Camilleri, generalni direktor, Laura Salvagelli, direktorica zemaljskih usluga, Piergaetano Paolillo, direktor operative, Igor Asuitto, predstavnik tour operatera Balkan Exspres i domaćin vlasnik agencije Pro pak Hercegovina Mario Glišić. Balkan expres i Pro pak Hercegovina su ekskluzivni zastupnici Mistral Aira za letove iz Italije prema Mostaru.

Zadovoljni suradnjom

- Zadovoljni smo postignutom suradnjom i vjerujemo da će ovo s novim linijama biti pun pogodak - kazao je Glišić. Inače, ova agencija uskoro i u Međugorju u blizini pošte otvara svoj ured, gdje će svi zainteresirani moći dobiti više informacija o letovima i uslugama koji se nude. Ovim je pokazano da talijanska zrakoplovna kompanija Mistral Air ima ozbiljne namjere i ulagati u Zračnu luku Mostar. Partnerstvo s ovom zrakoplovnom kompanijom stvorilo bi pretpostavke za razvoj, a strateško partnerstvo ne bi se samo odnosilo na širenje postojećih kapaciteta Zračne luke Mostar, nego bi naglasak bio stavljen i na edukaciju kadrova. Talijani su jako zainteresirani za Zračnu luku Mostar, osobito zbog Međugorja budući da veliki broj talijanskih turista svake godine dolazi u ovo marijansko svetište.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?