Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Talijani preuzimaju Zračnu luku Mostar

Talijani žele širiti kapacitet Zračne luke Mostar, ulagati u modernizaciju i edukaciju kadrova
18. srpnja 2012. u 09:26 0 komentara 174 prikaza
Zračna luka

Nedavno su u Mostaru boravili čelni ljudi talijanskih zračnih luka, koji su na sastanku s čelnicima Grada Mostara razgovarali o strateškom partnerstvu sa Zračnom lukom Mostar.

Partnerska suradnja

Kako su nam rekli naši sugovornici, postignut je načelni dogovor da se krene s ovim procesom, a talijanske zračne luke bi kao partneri osigurali proširenje kapaciteta Zračne luke Mostar, usavršavanje kadrova, a broj putničkih linija bi bio znatno veći nego sada. - U Italiji postoji veliki interes za Zračnu luku Mostar, osobito zbog Međugorja. Zbog toga su i pokrenuti pregovori o strateškom partnerstvu koje bi značilo ulazak u jednu novu eru poslovanja za Zračnu luku Mostar. Postignut je načelni dogovor i nadamo se kako će se stvari uskoro i konkretizirati - rekao nam je Slađan Topuzović, savjetnik u talijanskom ministarstvu vanjskih poslova koji koordinira cijelim procesom. Upravo je zahvaljujući Topuzoviću pokrenuta redovita zračna linija Mostar - Pescara, odnosno Mostar - Bari. - Letovi za Pescaru su bili aktualni do 5. srpnja, a onda su, prema potpisanom ugovoru, zamijenjeni s letovima Bari - Mostar. Trenutačna zračna linija će funkcionirati do 31. kolovoza, a onda se opet vraćamo na liniju Mostar - Pescara do početka listopada ove godine. Tada istječe ugovor koji je potpisan i nakon toga ćemo razmatrati nastavak suradnje - objašnjava Topuzović.

Pretpostavka za razvoj

Strateško partnerstvo Zračen luke Mostar s talijanskim zračnim lukama stvorilo bi pretpostavke za razvoj koje su do sada bile nezamislive. Prilikom posljednjeg sastanka talijanski stručnjaci su se raspitivali o aktualnim uvjetima u Zračnoj luci Mostar i trenutačno su u fazi izrade prijedlozi koji će uskoro biti prezentirani javnosti. Strateško partnerstvo ne bi se samo odnosilo na širenje postojećih kapaciteta Zračne luke Mostar nego bi naglasak bio stavljen i na edukaciju kadrova, razne obuke i još mnogo toga. Inače, Zračna luka Mostar bilježi rekordni promet ove godine, a produbljenje suradnje s talijanskim partnerima bi značilo sigurnije poslovanje i puno više zrakoplova na pisti Zračne luke Mostar.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.