EKSKLUZIVNO

Svjetlo pošlo iz Betlehema

betlehem
Pero Zelenika
22.11.2010.
u 16:40

Unatoč nesnosnim vrućinama i čekanju u redu više od sat vremena, vjernici hodočasnici s velikim su strpljenjem nazočili trenutku koji se dogodi samo jednom godišnje

Jučer je u Betlehemu poglavar Grčke pravoslavne crkve Jeronim predao Betlehemsko svjetlo malom izviđaču Stephanu iz Austrije. U trenutku koji je pratio veliki broj medija skupina hrvahodočasnika iz BiH i RH upravo se pripremala pokloniti mjestu na kojem je Isus rođen. Unatoč nesnosnim vrućinama i čekanju u redu više od sat vremena, vjernici hodočasnici s velikim strpljenjem nazočili su ovom nesvakidašnjem događaju.

Nakon što je Njegovo Uzvišenstvo upalilo svjetlo od svijeće koja je gorjela na mjestu Isusova rođenja i predao je malom Stephanu, svjetlo je krenulo i do Božića će obići svijet. Hrvatski vjernici, njih oko stotinu, imali su nesvakidašnju sreću sudjelovati na ovom iznimnom događaju. Nakon toga svi su u samoj bazilici Rođenja Isusova poljubili zvijezdu, mjesto gdje je rođen Isus, i nastavili svoj pohod ostalim mjestima Svete zemlje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?