Akcija u Bosni

“Svitanje” u Busovači, Šipovu i Zenici

viktor
vl foto
12.04.2013.
u 09:30

U velikoj akciji uhićeni su Pero Savić i Aleksandar Rakić, Darko Šatar, Viktor Krišto, Zoran Varešković i Almir Kurić

Sedmorica su jučer uhićena u akciji “Svitanje” zbog sumnje da su se bavili preprodajom narkotika, a riječ je o Peri Saviću i Aleksandaru Rakiću iz Šipova, Darku Šataru, Zoranu Vareškoviću, Viktoru Krišti i Almiru Kuriću iz Busovače i Emiru Tabakoviću iz Zenice koji je prije uhićenja pokušao pucati na policiju, ali je u tome spriječen.
Akciju je pokrenula Federalna uprava policije, a u njenoj realizaciji sudjelovao je i MUP RS-a.
Izvršeni su pretresi na 15 lokacija u Busovači, Zenici i Šipovu i pronađeni su heroin, marihuana, veća količina novca, kao i ilegalno oružje i streljivo. Tabaković je pružao otpor i pokušao upotrijebiti oružje, a razbijena su i ulazna vrata kafića Feniks u Busovači - navode u policiji.
Pero Savić iz Šipova uhićen je u Travniku nakon što je preksinoć upao u policijsku zasjedu.
- Istraga se vodi već pet mjeseci i inspektori za narkotike FUP-a imali su informaciju da Savić prevozi veću količinu droge. Zaustavili su ga na području Travnika i tom prilikom u njegovom vozilu pronašli heroin. Savić je bio jedan od ključnih ljudi uhićene skupine i sumnja se da je on drogu nabavljao u Hercegovini, a potom je prevozio na područje Srednjobosanske županije, gdje je ostatak skupine preprodavao - kažu iz federalne policije.
On navodi da je kod Savića pronađeno i između 5000 i 6000 eura u gotovini, za koje se vjeruje da potječu od trgovine drogom.
- Savić u Šipovu ima kafić “Moskva” i jedan grill, a nedavno je uz rijeku Plivu napravio i jedan ribnjak. Vjerojatno će se pod lupom istražitelja naći i njegova imovina. Inače, on je zbog trgovine narkoticima već odležao tri i pol godine zatvora. Osudio ga je Vrhovni sud RS-a u sklopu skupine Mladena Milidragovića Slovenca, koju je činilo još 11 optuženih - podsjećaju iz policije.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije