kriza

Zuckerberg i Meta dijele još 10.000 otkaza nakon što su već otpustili 11.000 ljudi

Mark Zuckerberg
ERIN SCOTT/REUTERS
15.03.2023.
u 09:08

U zadnja tri mjeseca prošle godine zarada im je pala za 4 posto na godišnjoj razini, iako su još uvijek ostvarili dobit od 23 milijarde dolara tijekom godine.

Tvrtka Meta, nakon prvotnog otpuštanja 11.000 ljudi u studenom, planira otpustiti još 10.000 ljudi. U Metinom su vlasništvu Facebook, Instagram i WhatsApp, a izvršni direktor Mark Zuckerberg poručio je da će novi rezovi biti teški, piše BBC

"Uz ukidanje 10.000 radnih mjesta, 5000 slobodnih radnih mjesta u tvrtki ostat će nepopunjeno", pojasnio je u dopisu kojeg je poslao zaposlenicima. Također im je rekao da je tvrtka imala "ponizan poziv na buđenje" 2022. godine, kada je doživjela dramatično usporavanje prihoda. 

U zadnja tri mjeseca prošle godine zarada im je pala za 4 posto na godišnjoj razini, iako su još uvijek ostvarili dobit od 23 milijarde dolara tijekom godine. Kao razloge,

Zuckerberg je naveo više kamatne stope u SAD-u, globalnu geopolitičku nestabilnost i povećanu regulaciju.

 "Očekujemo da ćemo objaviti restrukturiranja i otpuštanja u našim tehnološkim grupama krajem travnja 2023., a potom i našim poslovnim grupama krajem svibnja 2023.", napisao je Zuckerberg. Trenutna kriza pogađa i Amazon, koji ove godine planira otpustiti 18.000 ljudi, te Google koji je već otpustio 12.000 ljudi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije