NA NEODREĐENO

Zuckerberg blokirao Trumpa na Facebooku i Instagramu pa objasnio svoj potez

The White House via BestImage/PIXSELL
07.01.2021.
u 17:45

- Vjerujemo da su rizici od dopuštanja predsjedniku da i dalje koristi našu uslugu u tom razdoblju jednostavno preveliki - navodi, između ostalog, Zuckerberg

Mark Zuckerberg, vlasnik i glavni kreator najveće i najpopularnije društvene mreže na svijetu Facebooka, obavijestio je javnost da su blokirali Facebook i Instagram profil Donalda Trumpa zbog nasilnih prosvjeda njegovih pristaša i upada u Kongres, kao i zbog izostanka Trumpove osude tih događaja.

Objavu šefa Facebooka prenosimo u cijelosti:

"Šokantni događaji u posljednja 24 sata jasno pokazuju da predsjednik Donald Trump namjerava iskoristiti svoje preostalo vrijeme na funkciji kako bi potkopao miran i zakonit prijenos vlasti na svog izabranog nasljednika Joea Bidena.

Njegova odluka da na svojoj platformi ne da osudi postupke svojih pristaša u zgradi Capitola, s pravom je uznemirila ljude u SAD-u i širom svijeta. Ove smo izjave uklonili jučer jer smo procijenili da će njihov učinak - što je vjerojatno bila i namjera - biti izazivanje daljnjeg nasilja. Nakon potvrde izbornih rezultata od strane Kongresa, prioritet za cijelu zemlju sada mora biti osigurati da preostalih 13 dana te dani nakon inauguracije prođu mirno i u skladu s utvrđenim demokratskim normama.

Tijekom posljednjih nekoliko godina dopustili smo predsjedniku Trumpu da koristi našu platformu u skladu s našim vlastitim pravilima, povremeno uklanjajući sadržaj ili označujući njegove postove koji krše naša pravila. To smo učinili jer vjerujemo da javnost ima pravo na najširi mogući pristup političkom govoru, čak i kontroverznom govoru.

Ali trenutni je kontekst sada bitno drugačiji, uključujući upotrebu naše platforme za poticanje nasilne pobune protiv demokratski izabrane vlade. Vjerujemo da su rizici od dopuštanja predsjedniku da i dalje koristi našu uslugu u tom razdoblju jednostavno preveliki. Stoga produžujemo blokadu koji smo postavili na njegove račune Facebooka i Instagrama na neodređeno vrijeme i tijekom najmanje sljedeća dva tjedna dok ne završi mirna tranzicija vlasti."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?