PROBLEMI

Zrakoplov Croatia Airlinesa nije smio na zagrebački aerodrom pa je sletio u Rim?!

17.06.2017.
u 10:45

Hrvatska posada je oko 1 sat poslije ponoći, umjesto na zagrebačkom aerodromu, sletjela u Zračnoj luci Fiumicino u Rimu.

Jaka bura stvarala je sinoć probleme Airbusu 320 Croatia Airlinesa na letu iz Zagreba prema Dubrovniku, zbog čega se odlučio okrenuti i vratiti u Zagreb.

Udari bure iznosili su 40 čvorova i više, pa je pilot zaključio da je vrijeme preopasno za slijetanje na dubrovački aerodrom u Ćilipima. No, umjesto da slete na ZL Franjo Tuđman, odakle su putnici i krenuli, zrakoplov je sletio u Rim jer je zagrebački aerodrom, kako doznaje specijalizirani zrakoplovni portal AvioRadar, odbio dopuštenje za slijetanje uz obrazloženje da "nemaju dovoljno ljudi za prihvat" dodatnog zrakoplova.  Hrvatska posada je stoga oko 1 sat poslije ponoći završili na Zračnoj luci Fiumicino u Rimu.  S portala AvioRadar su poslali upit aviokompaniji kao i zračnoj luci Zagreb da se očituju o događaju te se očekuju povratne informacije o ovom slučaju.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije