borbe

Žestoke borbe u Afganistanu, talibani ušli u grad na jugu

borbe
Hina
08.09.2016.
u 12:11

Talibanski borci ušli su u Tarin Kot, glavni grad pokrajine Uruzgana, na jugu Afganistana, rekli su u čelnici i stanovnici, javljajući o silovitim borbama.

"Talibani su ušli u grad i bore se za zgradu sjedišta policije i obavještajne agencije. Strahujemo da bi mogli zauzeti zatvor i osloboditi zarobljene pobunjenike", rekao je za AFP Hadži Bari Dad, plemenski starješina Tarin Kota.

Mjesne vlasti su zatražile pojačanje i žurnu potporu iz zraka.

"Ako pojačanje ne stigne, grad će pasti u ruke talibana", rekao je za AFP čelnik pokrajinske skupštine Uruzgana, Karim Hademzaj.

"Ulice su prazne a trgovine zatvorene", dodao je, istaknuvši da stanovnici nemaju kamo jer su pobunjenici okružili grad.

Afganistanska vojska je raspoređena na nekoliko bojišnica otkako talibani prijete zauzimanjem Laškar Gaha, glavnog grada susjedne pokrajine Helmanda, i Kunduza, prijestolnice istoimene pokrajine.

Dok su se približavali Tarin Kotu, talibani su na društvenim mrežama najavili da će blago postupati s vladinim snagama ako se bezuvjetno predaju.

Glasnogovornik ministarstva obrane Mohamad Radmaniš u srijedu je osudio takvu "propagandnu kampanju", rekavši da će talibani biti potisnuti iz gradskih predgrađa.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?