KORONAVIRUS

Žena rodila bebu s antitijelima za covid-19

30.11.2020.
u 07:50

Žena iz Singapura, koja je u ožujku bila zaražena koronavirusom dok je bila trudna, rodila je sina s antitijelima za covid-19, javlja Reuters.

Beba je rođena u studenome bez covida-19, ali s antitijelima za tu bolest, javio je u nedjelju Straits Times koji je razgovarao s majkom.

Prenijela antitijela za covid na bebu tijekom trudnoće?

"Moji doktori vjeruju da sam prenijela antitijela za covid-19 na bebu za vrijeme trudnoće", rekla je Celine Ng-Chan za taj list.

Ng-Chan je imala blage simptome bolesti te je otpuštena iz bolnice nakon dva i pol tjedna.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) kaže da se još uvijek ne zna prenose li trudnice s covidom-19 virus na fetus ili bebu tijekom trudnoće ili poroda.
Do danas aktivni virus nije nađen u uzorcima fluida koji se nalazi oko ploda u maternici ili u majčinu mlijeku.

Što kažu istraživanja o ovoj pojavi?

Liječnici u Kini objavili su kako su detektirali antitijela za covid-19 u bebama koje su rodile žene zaražene koronavirusom, ali i postupni pad broja antitijela s vremenom. Svoje nalaze objavili su u listopadskom izdanju znanstvenog časopisa Emerging Infectious Diseases.

Transmisija virusa SARS-CoV-2 s majki na novorođene bebe je rijetka, zaključili su liječnici sa Sveučilišta Columbia u radu objavljenom u časopisu JAMA Pediatrics u listopadu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije