Predsjednik Ukrajine

Zelenskij: Rusija je s raketnim napadima nastavila u četiri sata

25.02.2022.
u 07:11

Zelenskij je rekao: "Prema našim informacijama, neprijatelj me označio kao metu broj 1, moju obitelj, kao metu broj 2. Oni žele politički uništiti Ukrajinu uništavanjem šefa države"

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je da je Rusija nastavila s raketnim napadima u petak, u četiri sata ujutro, ali i da su ruske trupe zaustavljene u napredovanju u većini pravaca, objavio je Reuters..

U televizijskom govoru  Zelenskij. je izjavio da su ruski udari bili usmjereni i na vojne i na civilne ciljeve, javlja Hina. 

U četiri sata ujutro sirene su se oglasile i u ukrajinskom gradu Lavovu.

BBC je prenio vijest ukrajinskih  internetskih  novina "Ukrayinska Pravda " koje su izvijestile  da su ukrajinske vojne snage uništile most u blizini Ivankiva na periferiji Kijeva, kako bi spriječile ruske tenkove da napreduju dalje u grad.

Američko veleposlanstvo u Kijevu istovremeno je pozvalo sve američke građane u Ukrajini da hitno napuste tu državu i to bilo kojom vrstom prijevoza.

U video izjavi kasno u četvrtak, Zelenskij je rekao: "Prema našim informacijama, neprijatelj me označio kao metu broj 1, moju obitelj, kao metu broj 2. Oni žele politički uništiti Ukrajinu uništavanjem šefa države. Imamo informacije da su neprijateljske diverzantske skupine ušle u Kijev." Dodao je: "Ostajem u Vladinoj zgradi zajedno s drugima."

U izvanrednom obraćanju predsjednik je proglasio opću mobilizaciju, a tisuće građana već su krenule na upis u jedinice teritorijalne obrane. Mobilizacija će biti provedena u roku od 90 dana od objave odluke.  

Već je ranije objavljeno da muškarcima od 18 do 60 godina neće biti dopušteno da napuste zemlju. 

U još jednom izvanrednom obraćanju, predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenskij objavio je kako je prvog dana ruske invazije poginulo 137 Ukrajinaca. Među stradalima su i vojnici i civili, istaknuo je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije