RAT U UKRAJINI

Zelenski razgovarao s Bidenom i zahvalio mu se na neiscrpnoj podršci

Volodimir Zelenski
Reuters/Pixsell
25.08.2022.
u 21:48

- Razgovarali smo o daljnjim koracima Ukrajine na našem putu prema pobjedi nad agresorom i važnosti pozivanja Rusije na odgovornost za ratne zločine - napisao je Zelenski

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski danas je novinarima rekao da je imao odličan razgovor sa svojim američkim kolegom Joeom Bidenom i zahvalio mu na njegovoj "neiscrpnoj podršci", prenosi Ukrinform. 

Dan ranije, Biden je najavio novu vojnu pomoć od gotovo tri milijarde dolara Ukrajini, uključujući protuzračne projektile, artiljeriju, obranu od dronova i radarsku opremu.

Novi paket najveća je tranša američke vojne pomoći do sada, čime ukupan iznos koji je SAD isporučio ili obećao Kijevu sada iznosi više od 13 milijardi dolara.

- Razgovarali smo o daljnjim koracima Ukrajine na našem putu prema pobjedi nad agresorom i važnosti pozivanja Rusije na odgovornost za ratne zločine - napisao je Zelenski na Twitteru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?